4/6 En tripp till södra Sverige

Vi började ledigheten med fika på Toppvägen. Lika gott och trevligt, som vanligt. Idag var det många som var där, BJörn, Cathrine och Selma, Krister, Sten och Elsie, Elin och Tom, Christian och Sakarias, Abigail och Deborah och så Berth och Kate.

Vi körde motorvägen ner till Halmstad och sedan väg 15 åt sydost.

Vi stannade till i Olofström och åt en god middag. Klockan hade hunnit bli närmare 18. Maten var god.

Vi var framme vid hotellet 19.45 och fick hämta nycklarna på macken bredvid. När vi lämnat väskorna och hämtat en tröja åkte vi ner till centrum för att äta en glass med kaffe till. Man fick ladda ner Landskrona-appen för att kunna beställa betala. Men äta glassen kunde man göra på gammalt hederligt vis.

Sen vandrade vi upp i centrum. Och där kom hela traktens gamla raggarbilar körande. Väldigt välskötta. Vi vandrade vidare på gågatan förbi alla de fina blomsteruppsättningarna och de fina husen.

Ön är ganska liten så vi kom snabbt över till andra sidan och såg ön med marinmuseet på.

Kate var tvungen att fråga vad mannen fiskade för något, magnetfiske var svaret. Han drog upp allsköns skräp. “Har du fått något u-båtsnapp?” Nä det hade han inte, men han kunde MKT om u-båten och Karlskrona. Han hade jobbat som guide och vi fick en halvtimmas intressant föreläsning om Karlskronas historia och alla byggnader som syntes från där vi stod. Roligt.

Stena line passerade under samtalets gång och vi gick sedan vidare för att titta på de moderna svenska ubåtarna som låg lite längre bort.

Solen lämnade oss och vi var tillbaka på Fisktorget och tog bilen tillbaka till hotellet.