13/10 Hotellspa, sen resa igen

 

Vi satte klockan idag för att hinna med att äta frukost och gå på spa. Det var ett riktigt bra spa med flera bubbelpooler och olika slags bastu. Bor man på bara Metropol får man betala €12 för spabesöket.

Så checkade vi ut och gick till ett café

Där satt vi en stund

Sen tog vi spårvagnen till flygplatsen. Man betalade genom att lägga pengar i ell liten låda (den inflikade bilden) så fick man ett kvitto när vagnen stannade på nästa hållplats.

Det tog bara 25 minuter och då körde vi en omväg. Fräscha spårvagnar

Det fanns tid för en god fika med croissant och kaffe.

Vi fick gå på planet 25 min innan planerad avfärd. Men lämnade ungefär samma tid som avfärd skulle vara.

Det tar allt mellan 40-60 minuter att flyga mellan Stockholm och Tallinn.

När vi landat på Arlanda delade vi på en kyckling guesadillas på Olearys. Det var gott, men dyrt.

Sen var det bara flyget hem till Göteborg kvar. Dt gick som det skulle och Tom väntade på oss på Landvetter.

 

Sammanfattning:

 

Tallinn var en mysig stad med mycket historia. Det kändes som om esterna gjorde allt för att komma från öststatsstämpeln. Det var rent och ordning överallt och väldigt få tiggare på gatorna. Det var många turister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Hotellet vi bodde på låg perfekt. Det var inte så dyrt men servicen kunde varit bättre. Esterna var inte jätteduktiga på engelska men det gick att klara sig på engelska överallt.

Vi hade ju lite otur med vädret för det var mycket regn. Slottsparken var en trevlig upplevelse med höstens alla färger. Det fanns ganska många köpcentrum, med samma standard som i Sverige.

Tallinn was a nice small town with much history. An old curtain wall round the old city. A clean city and they did all they could for to be non-former Sovjet union. The park around the castle was nice. There were lots of mall in western standard.