26/7 Bangkok, ett stressigt äventyr, men framme i Thailand

Vi landade några minuter sent. Ena landningsbanan var stängd vilket gav mer trängsel på den öppna. Mulet och strax efter ösregn. Nu var det sämre att sitta långt bak i planet för man kom ju av sent.

Med “det långa benet först” kom vi till ny incheckning och sen fastnade vi i passkontrollen och det tog tid! Men efter sista “final call” fick vi ändå vänta i planet på de som kom senare till passkontrollen.
Nu lyfter vi strax för nästa resa.

Info för tillresande:

Vi landade vid (tror vi) Gate E och skulle till Gate A3A stod det som information i planet.
Det var ca 200 m till där vi svängde höger (lång skylt i taket beskrev) och sen var det 750 m till incheckningen som låg till höger alldeles innan sista rullbandet tog slut.
Det var enkelt att checka in, pass och den elektroniska biljetten behövdes. Nästa kontroll var passkontrollen i två steg. Den tog tid!!! Ha de vita korten från flygplanet väl ifyllda även avresan.
När vi kom av stod det thailänska flickor med skyltar med våra namn på och förklarade att vi skulle till höger och sen till änden av byggnaden.

THAILAND

Äntligen framme och värmen möter oss i det soliga Koh Samui. Som alla sagt var det en liten mysig flygplats, men planet som tog oss hit var större än det som vi åkte med till Köpenhamn.

LUXURY WILLA MED EGEN POOL

Vi testar på att vara rika för en natt, dvs rika i Thailand. Här kostar lyxhotellet som ett standard/billigare hotell hemma, 1000 kr/natt inkl frukost.

De uppgraderade vår bokning för rummet stod ändå tomt. Så vi stannar nog här resten av dagen och bara kopplar av. Bad, spel och läsning.

Det blev inte så…
Vi gick en bit på den öde lilla vägen som visade sig inte vara så öde.

Här fanns det små matställen i vilken liten byggnad som helt eller bara under ett tak. Hälsovårdsmyndigheten i Sverige skulle fått sig ett spel – men vi är inte där nu :^) Den lilla flickan på kanske 10 år tog upp beställningen och hennes lillasyster blandade till juicen. Sen serverades maten till en i taget. Mätta och glada gick vi hem.