15/6 Första resdagen

We started at 04.00 in the morning and drove throught the Öresunds bridge to Denmark

Vi startade lite senare så vi mötte familjen Lindström klockan 04.40 söder om Kungsbacka. Det blev bro efter gastankning i Malmö.
Man brukar säga svanhopp men denna gången fick vi allt kalla det för svanstopp för det blev verkligen tvärstopp på vägen när det landade en svan där som hade svårt att komma i luften igen.

We ate our breakfast on the ferrie to Germany and then Berth drove for a couple of hours

Frukost på färjan som vanligt och sedan tog Berth över ratten och Kate vaknade först när alla köer var över strax innan Hannover.

We stopped for lunch

Kissepaus, tankning och sedan fika i tre etapper för att sedan köra på i 4 timmar. Elin och Tom hann titta på filmer och en del bokläsning trots att Tom körde i ett par timmar.

It was hard to find gas stations

Det fanns många gasstationer men de flesta av dem hade inte rätt gas eller så var de “privata” dvs man var tvungen att ha specialkort för att kunna betala.

Berth, who had a cold was tired after this day and longed for the bed.

En ganska så slut Berth landade i sängen efter en kopp kaffe och macka och flera nätters dålig sömn. Hoppas denna natten ska kurera honom ordentligt från den elaka förkylningen han fått med ont i halsen och feber. Men vi har med penicillin med förhoppningsvis hotande effekt på eventuellla baciller

 

Det var MYCKET vägarbete på nerresan, specillt runt Hamburg och nedanför Mannheim. Gasstationerna är inte mycket bättre utbyggda i år jämfört med förra året, ialla fall inte för erdgas.

Bron över Öresund kostar lika mycket om man köper två enkelbiljetter som en tur/retur dvs 375 kr enkel väg. Detsamma gällde färjan mellan Rödby-Puttgarden fast prisert för den överfarten var 575 dkr.

Vi övernattade på Formule il Napolion i Mulhouse för 290 € per rum och natt.