13/10 Pampiga byggnader och stora torg

Idag åt vi frukost på Starbucks. Såå gott kaffet är! Sen vandrade vi vidare med sikte mot Plaza Mayor. Många små mysiga gator och torg passerade vi.

Plaza Mayor är stort och vackert. Över huvudtaget är huset väldigt vackra och rena i Madrid. Gatorna är välstädade och det går städare överallt. Varför har vi inte det så i Sverige? det borde finnas många fler gatustädarjobb i vårt land!

Pizzabudet Opera pizza levererade sina pizzor med moppe.

Efter en stunds vandrande vilade vi oss lite på hotellrummet för att sedan ta oss till Plaza de Espana. Vi gick vilse i kvarteren ovanför ViaGrande – igen! En kopp kaffe på Starbucks smakade lika gott som vanligt

Efter några vändor i tunnebanan hittade vi till flygplatsen, där vi tog det lite lugnt. Konstigt är det, men på slutet blir det alltid stress till gaten.

Vi lämnade det varma Spanien för ett regnigt Sverige. Det var dag på ena sidan flygplanet och natt på andra. Landningen gick med en farlig fart och man undrade om landsningbanan skulle räcka till.

Hemma väntade pojkarna, och visst fick de presenter.

 

Sammanfattning

 

 

Detta gör vi om – utan tvekan, sa vi förra året och det kan vi nog säga i år igen. “Mamma, jag vill nog till London”.

Madrid var en överraskning: SÅ rent! och så fantastiskt fina byggnade överallt. Och så undrar man, precis som Herman Lindgren sa: “när sover de i Madrid?” Det var rörelse i standen dygnet runt.