27/6 Sista dagen i sol och värme :^(

Och Kate vill inte hem!

Vi hade lite sovmorgon och tog det lugnt på för middagen, sen åkte vi till kusten och hittade en liten fin strand ganska snabbt.

Det var en liten ovårdad och halvt övergiven hamn som såg ut att ha varit något ganska så trafikerat en gång i tiden.

 

“Hamnhuset” såg (fantasin spelade sin roll) bombat ut och vi sa, kanske kan pappa Sten köpa detta och få hamnen på köpet. Vi hjälper honom att renovera och sedan skapar vi en affärsrörelse här med båtutflykter och café.

 

Men vid närmare titt på huset insåg vi att DET huset renoverar man inte, man river. Nåväl, stranden var mysig och det fanns goda möjligheter till hop och dyk.

 

Vågorna blev högre på eftermiddagen och skvätte över benen och ibland även upp på magen. Det svalkade gott.

 

Hmm det blev sent, för vem vill lämna en strand med sol och värme och vatten som är varmt och behagligt att bada i?

 

Familjen Lindström valde att ta en dag vid huset och poolen. Hans startade grillen när vi messade att vi var på väg hem.

 

 

Sammanfattning:

 

Kroatien har många bakgator och man kan verkligen undra ibland varför de inte restaurerar i alla fall en del av husen. Idag var vi vid ett, som vi gissar, gammalt hamnkontor eller liknande med ett fantastiskt läge och det har de bara låtit förfalla och bli slum av eller soptipp om man så önskar. En liten båthamn som hade kunnat bli så fin och man faktiskt kunnat tjäna en slant på bara ligger där och ser allmänt förfallen ut.
Stränderna är mest stenstränder men vattnet är kristallklart – och varmt!!!

Daily story
We found at just wonderful beach of stones. It was very close to a little harbour so the boys could jump and dive as they wanted too. We were there all day long.