19/6 Heldagsresa och äntligen framme

Vi smög oss ur hotelrummet kl 07 och körde 8:an genom Munchen. Hade vi inte lärt oss att man inte kör genom en storstad? Tydligen inte. Vilken tid det tog. Sovmorgonen som vi hoppade över förlorade vi genom att se oss omkring i Munchen. (Och vi körde inte fel).

Lindströmsbilen fick sig en översyn vilket hjälpte för en kort stund, men ljudet från däcken kom åter och så fick det vara

Efter att ha letat en bensinmack en stund och tankat, fick vi äntligen en rastplats där vi kunde äta helt vanlig frukost.

Motorvägarna i Österrike bestod mest av vägarbete och långsam körning, men det var fantastiska vyer att skåda som lugnade fartnerverna något.

I Slovenien åt vi Tacos till middag. Det smakade riktigt bra fastän vi hade glömt creme fraisen. Toaletterna var inte trevliga så vi tränade på skogskissning.
De vägar som inte var motorvägar i Slovenien var kringelikrokiga, kul att köra på lite värre att åka med på.

Sen kom vi till Kroatien – vilka motorvägar!!! Här gick det undan, kanske hann vi knåpa in lite tid som vi missat tidigare under dagen. I Agnetas bil skrattades det så mycket i framsätet att det senare på kvällen gjorde ont i käkarna. Två såna tanter i samma bil, ni fattar…

Vi lämnade motorvägen för små slingriga vägar och solen lämnade oss redan strax innan 21, men gjorde det på ett mycket vackert sätt.

Att hitta huset var inte så lätt i mörkret. men när vi väl kom fram, 23.30, då var det ett jättefint hus vi kommit till och sängarna var inte alls dumma att få krypa ner i.

 

Sammanfattning:

 

Vad har vi lärt oss idag? Jo, kör gärna motorvägen runt storstaden även om vägen ser kortare ut som leder genom den. Småvägar tar också längre tid än omvägen med motorväg. Men man får allt se mer de sträckor man väljer att inte pinna på på en motorväg. Kroatiens motorväg var fantastisk! Slovenien var fattigt men höll på att få fina motorvägar. I Kroatien har man svårt med avståndet, en kilometer kan lika gärna vara två. Men det vi har sett har varit vackert.

 

Daily story
We drove throu Munchen and that took long time. Even today there were roadwork on the highways so we didn´t come as far as we wanted at the time we hoped for.
We ate both breakfast and dinner “out in the blue”. We checked the wheels of Lindströms car and came finally to Croatia.
Almost midnight did we find the house we should live in and that was a good house in the middle of nowhere.