17/11 Green Island

Upp tidigt för bussen kom och hämtade oss redan kl 7.30 och körde oss till hamnen där den stora färjan låg som skulle transportera oss till Green island, en ö i barriärrevet.

Föräldrarna njuter av båtfärden, men det finns nog en hem-längtan där ändå. 37° i skuggan är aningens för varmt tycker de.

Green island är en väl trädbevuxen ö som var bebyggd med både shopping och hotell. De fanns t o m pool.

Elin var med en stund på ön. Vi bara slappade i solen.

Men vi tillbringade en del tid med att snorkla och stora fiskar i många variationer fick vi se.

Men vi badade i havet, det lär inte finnas några farliga maneter när man kommer ut på revet så vi slapp de heltäckande dräkterna.

Man fick vandra lite genom skogen på fina stigar för att komma till poolen.

Vi var självklart tvungna att prova poolen.

Båtarna låg och väntade på oss. Dagen gick fort så det var “strax” dax att ta sig tillbaka.

Elin som inte mådde bra tillbringade halva dagen med läxläsning i båten.

När vi kommit iland vid 17-tiden åt vi en jättegod middag och tog sedan lokalbussen hem till hotellet för att packa. Det blir trångt i väskorna :^)

 

Sammanfattning:

 

Vi åkte “vanlig” färja ut till Green Island som är en väldigt exploaterad. Det fanns hotel, shopping och t o m krokodilpark. Man kunde bada i poolen om man ville och äta mat på någon av restaurangerna. Vill man inte åka båt kan man ta helikopter. Ön är liten!, man går runt den på 20 minuter. Waterbar & grill var en restaurang som låg vid hamnen och bjöd på mycket god mat med verkligt bra service. Bussarna i Cairns går med full fart, bäst är att sitta ner. De är små och tar bara ca 25 personer. Lite kul är det, för chaffören kan stanna lite här och var bara för att släppa ev en person, men hoppa på får man göra på utsatta platser. Inte speciellt dyrt, ca 3$ per person.

 

Daily story

Today we took the last trip out to Green island. It was a blowy day, but warm. We did some snorkling and relaxed all the day. Then when we came back to Cairns we ate dinner and went home to the hotel for packing.