14/11 – Stora barriärrevet

Upp tidigt för avfärd till hamnen och den stora båten som skulle ta oss ut till stora barriärrevet. Glada och fulla av förväntan steg vi ombord.

Resan ut var härlig, varma vindar fläktade lagom mycket.

Lite enklare mat serverades på båten på resan

Till Kristers stora besvikelse blev det inget djupdyk, insulin var den stoppande faktorn. Vi andra kunde bara hålla med “livet är verkligen orättvist!”

För dem som inte kunde dyka fanns det en undervattensbåt man kunde åka med och se det lite underifrån, men det var mycket väntan ombord på båten för att få följa med den lilla undervattensbåten.

Och inte fick man bada från båten heller, så det var bara att sitta där i värmen och se på alla andra som snorklade och dök.

Här var de lyckliga som fick dyka med tuber

När vi kom iland hade klockan passerat 17 och det fanns tid för ett plask i den stora almänna poolen mitt i stan.

Det var varmare i vattnet och då stod lufttemperaturen på 31 ° 

När vi väl makat oss upp gick vi till närmaste restaurang och åt oss mätta på T-bensstekar, krokodiler och annat mums.

 

 

Sammanfattning:

 

Det finns oerhört många båtar som kör folk ut till barriärrevet och det finns nästan lika många priser på tjänsterna. Vi åkte på en fin resa och allt var mycket välordnat, det fanns inte plats för någon egen inspiration. Vi sa på vägen hem, nu skulle de gjort ett stopp och låtit passagerarna få bada en stund. Jag tror man kan få en lika bra upplevelse av revet i den billigare varianten. jag såg nämligen att man fick bada från andra båtar, det måste varit billiga båtar ;^)

Det här med allmän pool mitt i centrum är verkligen en toppenidé. Det tycker vi allihop att de skulle skapa i Göteborg. Dyrt att värma upp? Jo visst men i Sverige är det ju bara sommar i en månad så man behöver inte ha den uppvärmd så länge :^)

 

Daily story

We had booked a trip to the great barrier reef for diving and snorkling. It was a big boat and the weather was just perfekt.

Some of us did scuba-dive as they call it, the others went by under water boat to see the reef. After lunch did we swim with snorkles all of us. Beautiful, what more can I say.

The evening did we spend in the city with more swimming – in the pool than som dinner of course.