2/11 Blue mountains

Vi lämnar Sydney för vidare resa mot sydväst och Blue mountains. Stora fina motorvägar som går upp mot högre höjder. Det är lite svårt att vänja sig vid att den som kör sitter på högerplatsen i bilen. Och att man kör åt fel håll i rondellerna.

Där uppe fanns en liten by, Leura, med roliga affärer. En affär var full med bara julsaker.

Och vi fikade toastar som var så goda. Sen åkte vi till Echo Point lookout och tittade på utsikten

Efter utsikten åkte vi till Scenic Skyway varifrån spårvagnen gick ner till dalen och bergbanan från dalen kom upp tillbaka till starten.

Den (privata) anläggningen som erbjöd både spårvagn, linbanor och vandringsleder med gruvinslag. (Klicka på bilden och läs mer)

Echo Point lookout var en stor utsiktsplats där man kunde se ut över vidderna och även se klippformationen Three sisters.

Man kan också få en puss av en äkta arborgin, men det var inte så många som ville ha just pussen :^)

Åt andra hållet såg man starten på linbanorna och spårvagnen som fraktade turister ner i dalen.

Vi tog tåget nerför bergssidan. En mycket brant färd, så brant så man glider av sätet om man inte håller i sig.

Väl nere gick vi en promenad genom regnskogen. Tobias skrämde livet ur oss alla genom att lägga sin låtsas-skorpinjon på marken.

Längs vägen fanns byggnader och andra utställningar som beskrev gruvverksamheten som tidigare funnits där.

Vi vandrade en av stigarna till bergbanan som tog oss med bergbanan upp till toppen igen.

Vi åkte vidare norrut på fina motorvägar, nyfiket spanande på allt som fanns utanför fönsterrutorna ;^)

Vår färd slutade strax utanför Newcastle på ett fint Formule-hotell. Denna dagen hade vi kört 36 mil.

 

 

Sammanfattning:

 

Vägen till Blue mountains kändes lång trots att den bara var 4 mil. Alla körde lugnt och var noga med hastigheterna, kanske berodde det på att det satt hastighetskameror överallt. Byarna i Blue mountain var små och mysiga, väldigt turistiga. Utsikten var bedårande, väl värd ett besök.

Bergbanan var mycket brant, så där så man gled av sitt säte och var tvungen att hålla sig i taket för att sitta kvar. Vet inte om den var värd lika mycket förstås, men lite mysigt var det att gå i den täta skogen och för dem som inte åkt kabinbana innan var det ju en upplevelse.

 

Daily story

We left Sydney for at trip south west to Blue mountains. We arrived at the top and we had a beutiful view over a very green valley. Than we took a train to the valley and a cabin back again. After that we drove north to Newcastle were we stayed for the night.