25/6 Sol Över Klippiga Bergen Och Bad I Varma Källor

We left Calgary and drove south

Vi startade dagen med en rejäl frukost, pannkakor, scambled eggs, korv mm. Ett STORT TACK till familjen Kanwischer för att vi fått bo hos er alla dessa dagar – och för all mat! Det har varit underbara dagar då vi kunnat koppla av och känna oss som hemma.

View over Rocky Mountain from Calgary

Bilresan västerut startade 9.45, och vilket väder!! Idag kommer vi att få se klippiga bergen. Det var inte så svårt att hitta ut ur Calgary och vägen genom bergen gav oss fantastiska vyer.
Hälften av bergen hade snöklädda toppar. Av dessa toppar var de flesta över 2000 meter.

Fairmont Hot Springs close to Radium Hot Springs

Vid Radium Hot Springs smalnade vägen av mellan bergen och då blir det allt lite mer spännande. Klockan 14.00 var vi i Fairmont Hot Springs. Vi gick stigen förbi den varma bassängen och kom fram till den naturliga varma källan. Det var ett vattenfall som landade i en naturbassäng och rann över till flera små pooler.

Fairmont Hot Springs

Vattnet var alldeles vitt – och varmt, gissningsvis 35 gader. Gissa om det var skönt att ta sig ett dopp och få ryggen hårt masserad av vattenfallet.

It was hard to pass the boarder to USA

Vi åkte vidare med förhoppningen att hitta någon middag nära, men det tog över en timma innan vi kom till närmaste Mc Donalds, det smakade gott. Det tog en stund att ta sig över gränsen till USA och fast vi inte hade med oss något olagligt så kändes det tämligen otrevligt med all kontroll av bilen. En stor muskelbit gick omkring med sin hund som luktade på allt.

We stopped for the night in Sandpoint

Vi åkte nerför och på båda sidor hade vi granbeklädda berg som så småningom övergick i stora betesmarker och odlade fält. När vi kom fram till Sandpoint hittade vi ett billigt rum på Super 8. Vi tog en sväng och tittade på Sandpoint som verkade vara en mysig stad.