6/7 Dax att åka hem

On the highway heading north

Jo, vi kom iväg som vi tänkt. Klockan 7 på morgonen lämnade vi den då sovande campingen.
 

Castles on the top of the mountain

Precis som överallt annars så slipper man trängande trafik om man kommer iväg i ottan. Det gick bra på vägarna, vilket betyder nästan inga köer alls. Vi tog en “liten” väg i norra Frankrike.
 

Kates turn to drive

Lika stor som motorvägen fast utan avgift och hastigheter var 110 istället för 130 så det gjorde inte så stor skillnad.
 

Strasbourg, an exiting small city

Vi stannade på en mycket liten ort för att få i oss lite pizza till middag. Det var den dyraste pizzan jag vi ätit i våra liv. Och sällan har vi blivit så uttittade, det kändes som om de aldrig hade sett människor som pratade ett annat språk förut.
 

Strasbourg light carneval

Vi hade lärt oss läxan från nervägen och började ringa efter hotell ganska tidigt. Vi satsade på Strasbourg vilket var lyckat. Kvinnan som svarade kunde flytande tyska, engelska och franska. Det var tydligen rätt dag att välja Strasbourg om man ville se en händelserik stad, (tur att vi hann få hotellrum).
 

 
Det var någon slags ljuskarneval och stan var verkligen full med folk. Det var ljusspel på många plaster och till vår förvåning så var det mycket vatten i stan. Katedralen som låg i den gamla centrala delen av stan var jääättestor. Här fanns Hägendazglass och efter en tid i Frankrike gick det inte att motstå frestelsen av “riktig” glass.