USA / Canada 2003

Kates dröm blir en verklighet – en resa till Kalifornien och Kanada.

Vi åker hela familjen, Berth, Kate, Christian, Björn och Elin. Tre mål har vi på resan, brevvännen i Oregon, kompisen i Calgary och att få se San Fransisco. Det skulle bli dyrare att flyga till San Fransisco och sedan från Calgary än att flyga tur och retur till San Fransisco och ta sig till Calgary fram och tillbaka med hyrd bil. Tänk vad mycket mer man kan se från bilrutan än från flygplansrutan.

AAA- en organisation som kanske kan liknas vid svenska Motormännen. De hjälpte oss att skaffa en specialkarta med inritad färdväg som bästa tipset för hur vi skulle åka. Kartan var specialdesignad och täckte hela resvägen. Vi fick också en liten kartbok med just vår resväg med lite information om en del sevärda städer längsvägen samt stadskartor över större städer.

Från AAA har vi också fått tjocka turistböcker med information och en del hotelltips.

Vi köpte resan av My Planet som också hjälpte oss att hyra en bil via Avis. Mycket information hittade vi på Internet och vi bokade hotell i San Fransisco och Vancouver före resan.

 

Kostnader

Jo nog för jag anteckningar över utgifterna alltid 😉
Vi köpet prylar, lite kläder och souvenirer för ca 1550 kr. Barnen hade med sig egna pengar som de köpte för. Inträden kostade ca 4500 kr då räknade vi in Raftingen som kostade närmare 2000 kr, och inträde inkl båtfärd (som var samma biljett) till Alcatraz kostade nätan 600 kr.

Maten

Vi blev ju bjudna på mat hos brevvännen och kompisen i Calgary så 8 dagars mat var gratis. Vi köpte maten på större varuhus eftersom det var billigare. Frukost, picknick och kvällsmat hade vi i kylväskan, vilket innebar yougurt, juice, bröd ost, mjukost, ibland nån skinka. Kaffe fanns i pulverform som var helt OK och termosen såg vi till att fylla med varmt vatten på hotellrummet varje morgon. Vattenkokare fanns det nästan överallt, annars fick man hämta flera koppar kaffe eller varmt vatten i receptionen.

Frukt är alltid bra i bilen så det fanns det alltid + godis av olika sorter. Middag åt vi ute varje dag och det fanns många “skräpmat”ställen att välja mellan. (Det finns ju oftast något nyttigt eller lite nyttigare att stoppa i sig även här). Summan av maten som vi handlade i affär och på matställen blev 6300 kr.