Hundfjället 2009

Vi reste med Daniel och Pernilla igen. Stugan var väldigt fin, fräsch och välplanerad, nära affären och inte så långt från backarna. Den bokade vi genom Alpin & Fritid, www.alpin-fritid.se, vecka 6 kostade 6200 kr. Denna kan vi verkligen rekommendera.

 


SÖNDAG 1/2

 

Vi lämnade Göteborg klockan 9.30 och åkte hemomigen för att hämta Kates plånbok. Tom, som vistat Göteborg sen torsdagen åkte med till Malung för att sedan ta sig vidare med tåget tillbaka till Arjeplog därifrån. Det blev en rolig resa.

Vägarna var fina och det var tidvis lite trafik. Som vanligt åt vi lite på Mc Donalds i Säffle och så fikade vi i Malung, för att sedan ta oss vidare till en väldigt fin stuga i Tandådalen. Där var vi kl 19.30 ca. Daniel med familj kom fram lite tidigare.

Vi hann äta goda varma mackor á la Hazard, packa upp alla grejor och bara koppla av innan sängen vänligt kallade. Hårda madrassen som kanske sedan kunde ge ryggmassage av maken dagen efter ;^)

 


MÅNDAG 2/2

 

Kall dag med lovade -18° men det blev inte mer än -12° kallt och i solen kändes det riktigt skönt.

Vi höll oss till backar med sol i. Inte så branta men de lockade till mycket bus och lek. Hanna startade sin skidskola och var nöjde med den och efter det dök familjen Hazard-Osbeck upp som sällskap.

 

 

Hanna hade lärt sig ganska mycket och kunskaperna satt tydligt kvar sedan förra året.
Klicka på foto så ser ni…

Efter middagen blev det allmänt slappande. “Stor”-pojkarna provkörde Volvon lite, var provbanan inte tillräckligt stor? Wii fungerade även detta året som god underhållning.

 


TISDAG 3/2

 

Idag var det kallare, -20°, men solen värmer härligt. Vi startade dagen i Hundfjället och fortsatte i Tandådalen. Medan Hanna var i skidskolan åkte Daniel, Elin Berth och Kate de svarta backarna i solskenet.

Kate är ju soldyrkare uti fingerspetsarna så näsan pekade åt rätt håll så fort det blev en paus. Men hon har fortfarande mycket att lära av maken vad det gäller skidåkning så lite skola blev det allt idag också för både Kate, Elin och Daniel

Efter lunchen bar det av till änden av Tandådalen och resan runt berget. Vi orkade inte alla backar och liftar för de låg ju i skuggan (kallt där). Utan vi återvänder till backarna på solsidan.

Återigen en god middag på bordet och efter den en inte alls kalorisnål efterrätt. Lite dusch och bastu, lite TV-spel och korsord. Det fanns mycket att fördriva kvällen med.

 


ONSDAG 4/2

 

En dag med mycket snöande och ingen sol. Det kändes kallt även om temperaturen sjunkit till “bara” -7° Vi blandade svarta backar och varierade mellan stol och ankarlift för att inte frysa så mycket

Hanna mådde inte så bra, fick inte behålla maten, så Pernilla var hemma med henne. Daniel fick också vara med i Berths skidskola

 

Hopp stod på programmet och det skapade många skratt. Annars var det mest “håll ihop benen, sätt i stavarna rätt och varför inte, testa att sätta benen i kors och tråckla ur dig sen – utan att ramla”

Efter ännu en god middag ville Elin att de gamla skulle lära sig spela GuitarHero – och kan man tänka sig, det tyckte allihop var kul.

 


TORSDAG 5/2

 

Hanna vilade lite extra i dag på morgonen. Men kom sedan laddad. Molnen låg lågt redan på morgonen, men sjönk allteftersom dagen gick. Till slut åkte vi i moln nästan överallt.

Pernilla har problem med pjäxorna men kämpar på, varvat med att prova annan inställning/utformning av pjäxorna.

Vi bjöds på en fantastiskt god middag. Det var Hazards tur att laga mat så P-sons kunde bara slappa efter backen och sedan sätta sig vid dukat bord. Hanna och Elin körde en omgång Yatzy innan läxläsningen.

“När katterna är ute dansar råttorna på bordet” ;^)  Detta var verkligen ett spel för papporna. “-Inte trodde vi Guitar Hero kunde vara så kul.”  Men att tävla mot barnen på samma nivå var uteslutet.

Björn kom upp med bussen från Göteborg och blev hämtad i Tandådalens centrum vid 22.30

 


FREDAG 6/2

 

Kallt och mycket snöande.

 

Björn hade blivit en duktig brädåkare och var lycklig över att få åka igen, det var ju ändå ett år sedan sist.

En nöjd Hanna visar stolt upp sitt skidskolediplom.

Underbart att få ta en paus i den varma värmestugan. Kate frös rätt igenom. Man fick varva branta backar med enklare för att få igång blodcirkulationen igen.

Efter middagen kunde vi inte hålla oss från en lång omgång Guitar Hero. Först en uppvisning av barnen hur det går till. Sen varvades detta med lite “På Spåret” och “Lets Dance”

 


LÖRDAG 7/2

 

En mycket snöig dag. Det kom över 20 cm. Familjen P-sons njöt av djupsnöåkning, i alla fall tre av dem. Kate vilade sig på förmiddagen för att orka en stund på eftermiddagen. Den kalla gårdagen gav förkylningsbiverkan.

Daniel Martinsson och John McMillion, båda gamla arbetskamrater till Daniel och Kate, var i Sälen ett par dagar och vi åt lunch ihop.

Sen följdes vi åt i backarna ett par åk. John åkte fantastiskt bra för att bara ha åkt skidor EN dag!

Daniel på bräda fortsatte på egen hand.

 

Daniel Hazard hängde på P-sons ett par åk och sedan ville Hanna testa svart backe, för om hon klarade den blev ju Elin skyldig henne en 20:a i stället för att Hanna skulle få betala Elin en 10:a, det var så vadet var sagt. Hanna blev 20 kronor rikare :^)

Hazard & co lämnade tillbaka skidutrustning och lagade ännu en god middag som serverades en stund senare. (Hur många kilo har det blivit denna vecka tro?)  Björn kördes till sälen och flickvännen för ännu en vecka i Sälen. Hanna och Elin spelade kort – Björn snodde Guitar Hero-spelet.

 


SÖNDAG 8/2

 

Bilkö kan man nog sätta som rubrik för dagen. Vi startade som vanligt med frukost 8.30, sen städning och så var vi i väg kl 10.38. Det tog en timma de 1,5 milen till Lindvallen

Resten av dagen var mest kö den med. En större olycka inträffade ca 4 bilar framför oss och stängde av vägen i flera timmar men vi (trafik i södergående riktning) blev omdirigerade till annan väg. Hemma var vi kl 19.52

 

 

Sammanfattning:

Resan upp gick bra, motorväg nästan hela vägen till Trollhättan. Resten av resan var bitvis köig. Hemresan hade sämre vägförhållanden och gick mest som en enda lång kö. (Det tog oss en timma mellan Hundfjället och Lindvallen)

Härlig skidåkning, trevligt sällskap och mycket god mat kan man summera veckan, och förstås kallt.