Hundfjället 2008

Vi reste tillsammans med Daniel och Pernilla. Christian och Björn valde att vara hemma.

 

 

SÖNDAG 3/2

 

Vi startade i ett regnigt Göteborg klockan 9.30. Hade Kate kollat oljan på rätt sätt hade vi inte behövt stanna just när vi kommit om den långa långa kön med buss och långtradare längst fram.

Vi stannade i Säffle utan att få kaffe men mätta lämnade vi och nådde strax ikapp den oändliga kön. Väglaget var inte det bästa och radion meddelade med täta mellanrum de olyckor som inträffade på E45. I Stöllet valde vi att åka förbi Branäs via Norge på snömoddiga vägar, men utan bilköer.

Vi var framme strax efter 17 och det var inga problem att finna varken nyckel eller stuga.
Vi skottade oss fram till dörren och efter att ha installerat oss åkte några av oss och hyrde skidutrustning.

Resten av kvällen gick i slapphetens tecken. Jo det är så vi har tänkt oss alla kvällarna denna veckan. Jag tror Daniel kommer att möta hårt motstånd av Elin i Wii

 


MÅNDAG 4/2

 

Hanna började skidskolan klockan 11 och vi andra åkte lite i olika backar.

Daniel och Pernilla blev guidade av backarna i Hundfjället. Solen tittade fram mellan molnen och var det bara lä var det riktigt gott.

Elin har blivit riktigt duktig på att åka skidor, det dröjer inte länge innan hon slår sin mor. Hanna lessnade på skidåkning kl 14.30 och tog med sig sina föräldrar hem. P-sons fortsatte en stund

Daniel bjöd på middag och vi spelade lite wii och kollade på film. Det fanns även möjlighet till grillning av marshmallows.

 


TISDAG 5/2

 

Inget roligt väder idag men inte så kallt och blåsigt. Stundtals såg man inte mer än 25 meter framför sig.

Fikastället har vi helt för oss själva, det ligger i ett lifthus och är dåligt skyltat. Hanna åkte mycket bättre skidor idag och tyckte det var roligt i stort sett hela tiden.

Fikastunden var en skön avkoppling och denna dagen var det en glad och skidsugen Hanna som satt vid fikabordet, vilket också gjorde Daniel och Pernilla glada.

Det var P-sons tur att fixa middag och det blev kladdkaka i småform till efterrätt som Elin fixade till – mums! Alla fick se sig slagna av Hanna i Yatzy med neverstop som pluppar. Resten av kvällen var slapp

 


ONSDAG 6/2

 

Idag var det härligt i backarna, det låg mycket lössnö som gjorde det mindre ont att ramla.
Berth tog med sig sina vänner i både worldcupbacken och väggen.

Hanna tillbringade 1,5 timma i skidskolan och åkte med ett leende på läpparna större delen av eftermiddagen.

Denna dagen var det Daniels tur att fixa middag och han fick allt lite hjälp. Vi åt så vi storknade. Bantningskuren som bör följa på denna semester blir inte kul. Sen toppade vi med semlor och kaffe.

För en del var det dax att börja jobba, för andra var bastun uppvärmd och mjukade up en och annan stel muskel.

Elin och Hanna spelade Wii. Sen tog Elin datorn i knät och och öronpropparna i, Hanna kollade film övrigt sällskap (som inte hade jobb ;^) ) slappade i soffan.

 


TORSDAG 7/2

 

Morgonen började med lite matteläxa och efter frukosten bar det av till en backe i strålande sol.

Vi lämnade Hanna på skidskolan och valde de soliga backarna. Det var vi inte lessna för alls, för det blev strömavbrott ända i från Malung till Idre. Vi hittade en underbar plats i solen och fick sällskap av liftkillarna som tyckte det var ett enkelt sätt att tjäna sina pengar, ;^)

Vi fikade ute i Tandådalen och tillbringade resten av skiddagen där. En del av eftermiddagen fick vi njuta av soliga backar, men tillslut gömde sig solen bakom moln igen.

Vi mättade hungriga magar med god Tacos. Att slå Daniel i TV-spel är minsann inte det lättaste. Han torde ha många timmars erfarenhet. Elin och Hanna försökte en bra stund, Kate en stund senare. Några få spel ser han sig besegrad i av olika personer, men går för det mesta ur segrande.

 


FREDAG 8/2

 

Dagen började bättre än väderprognosen hade berättat för oss. Solen sken från blå himmel och det var så gott som vind-stilla. Hanna åkte till sin skidskola den sista dagen och vi andra passade på att njuta av skidåkning i solbackarna.

Berth hittade hopp i kanten av backarna som måste testas

Daniel och Pernilla var tillsammans med oss i de röda och svarta backarna då Hanna var på skidskolan. Sen åkte vi tillsammans en bra stund. Pernilla och Hanna käkade våfflor i trollens våffelstuga medan Daniel åkte med P-sons på andra utmaningar.

Så var det avslutning på skidskolan och trollen fick härja fritt i backen.

Vi åt god middag och bastun var uppvärmd för dem som så önskade. Och varför ändra på de sköna slappkvällarna med wii-spel? Ni kan ju själva gissa vem som tog hem de flesta segrarna.

 


LÖRDAG 9/2

 

Efter en stunds åkning i dimman var det dax att köra Elin till Mora för avlämning på buss till Åre.
Vi körde Vasaloppet fast med bil och fick köra bil på tågspåret över bron, kändes int elite knepigt.

Bussen hade rast på McDonalds, vilket minst tre andra ussa till hade. Aldrig nånsin har vi sett så många människor på någon Mc Donalds tidigare. Sen bar det av för Berth och Kate “hemåt” till Sälenfjällen igen. Solen sken från en klarblå himmel.

Det räckte att man kom upp för backarna så såg vädret helt annorlunda ut. Där i backarna väntade Daniel och Hanna på att få sällskap utför de sörjiga backarna.

Hanna kom på en ny lek, kasta snöboll på övriga i sällskapet. Oj, vad kul skidåkning kan bli då :^)
Lasangen mättade gott de väldigt hungriga magarna och Wii-spelet gick varmt hela kvällen, förutom en liten stund då vi alla spelade Letramix, tärningsspelet med bokstäver.

 

 

Sammanfattning

 

Bilresan upp var inte så kul. Vädret visade sin dåligaste sida och radion rapporterade ideligen om biloyckor. Men vi tog bakvägen genom Norge och slapp mycket av de långa köerna som gick i 30 km/tim.

Vi hade bara två halvdagar med sol varav den ena utan liftsystem eftersom det var strömavbrott från Malung till Idre, MEN den stunden klagar vi inte på för vi fick verkligen njuta av solskenet i backen. Övriga dagar var som att åka mitt i molnen, men snön var fin och backarna välpreparerade. Vi har ätit kanongod mat och allt annat onyttigt som smakar gott. Vi har gett järnet i Wii och för det mesta sett oss förlora mot en leende Hazard.

Resan hem gick smidigt på torra, och nästan hela vägen, snöfria vägar. Vi var hemma redan innan klockan 18.00