Europa 2004

Förberedelser för en resa

Så var det dax igen, att planera en resa. Denna gången är vi många som åker och vi åker i tre bilar. Kates syster; Ewa, med man, Peter och deras två barn, Tobias 6år och Emma 3 år. Krister som är Kates bror och Kates föräldrar, Sten och Elsie.

 

Och det kostade…

 

Boendet

Boendekostnad för 6 hotellnätter a 2 rum per natt, 2 nätter i stuga på camping och 7 nätter i tält blev ca 7800 kr.

Maten

Mc Donalds är en drömrestaurang för en familj på 5 personer. Varje middag kostade som i Sverige ca 260 kr. Italiens restaurander var mycket snällare i pris än både Frankrike och Österrike, runt 500 kr för pizza i Italien och en eller ett par hundralappar dyrare för den billigare maten på de andra restaurangerna i Frankrike, Monaco och Österrike.

Vägskatt mm

Vägskatten är alltid en lika otrevlig överraskning, men det går ju fort att åka på motorvägarna. I Tyskland är det gratis, i Frankrike är det vägtullar med ojämna mellanrum och till olika priser (vi har aldrig fattat hur de räknar ut det). I Österrike löser man ett skattekort fö 7,6 € för 10 dagar och i Italien betalar man när man lämnar motorvägen, något billigare än i Frankrike. Vi betalade ca 1300 sammanlagt frö vägskatter, parkering och Brennerpassets tunnelavgift.