26/6 Sista Dagen

Grattis mamma

Grattade mamma på sängen. Åkte upp till Alkmaar, gick en liten promenad genom den lilla söta stadens centrum, det var molnigt och 18°.

Alkmaar är känt för sin osttillverkning och ostmarknaderna.

Den lilla staden är full av kanaler och kyrkklockan spelar melodier vid klockslagen.

När vi i lugn och ro gått omkring i staden kom vi på att det var väldigt bråttom. Kate hade räknat fel på 10 mil.

Ju längre vi körde desto mindre tid tyckte vi att vi hade, så det blev inget stop för fika utan vi fick fika i bilen på vägen. Vi inhandlade fikamat i en mack (ovanligt) och körde fortare och fortare.

Trots att Holand är ett land med motorvägar, motorvägar och åter motorvägar, tyckte vi att det gick alldeles för långsamt. Vi körde över ”Atlantvallen” men Berth tyckte att vi inte hade tid att stanna.

100 km/h var vi tvungna att ha i snitt för att känna oss säkra på att hinna med färjan. Men i Hamburg var det stopp. Vi stod i bilkö i en halvtimma, och trots att barnen suttit i bilen hela dagen gnällde de inte.

I Hamburg satte spänningen in och det blev en riktigt spännande resa till Kiel – skulle vi hinna ? Jo, vi hann, vi körde rätt på färjan tio i sex, pust.

Vi blev bjudna på födelsedagsmiddag av pappa, den godaste middagen på hela resan, det var vi alla överens om

Mamma passade barnen så vi kunde se på en film. Sen sov vi gott, för att vakna ej utsövda.  Vi körde hem till Birgit och Bengt (svärföräldrarna) där vi alla avslutade vår resa med den godaste frukosten på hela resan.