17/5 men NU, ska vi se Wien!

On our way

Så många gånger vi passerat Wien och bara stannat till, och sagt att här finns det mycket att se, vi får åka hit på riktigt.

Lauda instead of Ryan

En kort fika hos Petersons innan Sten körde oss till Landvetter. Sen fick vi vänta, men vad gör det, semestern börjar ju i securityn. Ryanairplanet kom aldrig, i stället kom ett plan som det stod Lauda på. Det fick vi åka med. Större säten och större plats mellan sätena, så gott var det. Men vi lyfte 30 minuter efter utsatt tid. Solen sken och det skulle bli fint väder, i Sverige.

From AirPort to city center

Flygresan var som att åka bergbanan, det skumpade mer eller mindre hela vägen. Vi landade i ett regnigt Wien 13° och när vi landat var det lätt att hitta till tågstationen som låg typ under flygplatsen. Vi köpte tre biljetter till schnellbahn för €4,30 per person. Ett riktigt fräscht tåg. (Det snabba tåget hette cat och kostade €12 per person)

Tram

Google hjälpte oss hitta till spårvagnshållplatsen där den spåvagn gick som tog oss till lägenheten vi hade hyrt. Även spårvagnen var fräsch och vi fick åka den med samma biljett som tog oss från flygplatsen. Sen var det en 5-minuters promenad i regnet tills vi kom fram.

Gelbmanns geststaube

På spårvagnen gick det på eh svensk tjej som bott i Wien sen hon var 19 år. Hon berättade lite om Wien och att vädret alltid är fint i maj, men nu?? Och så tipsade hon om en restaurang som låg ganska nära som hade riktigt god mat.

När vi lämnat väskorna i lägenheten gick vi i ösregn till Lidl och köpte mat och sedan till Gelbmanns geststaube som hon rekommenderade. Det var verkligen god mat!! Det blev schnitzlar och schweinkotlet. Så gick vi hem utan regn och planerade lite för morgondagen. Strax innan midnatt som vi gott alla tre.