Gråskärsgatan v28

Det behövs alltid sopas. Och om man river mer får man sopa mer. Högen på baksidan växer.

Sen fick rökrummet spärrfärg på alla väggar och tak. Hmm, undrar om inte mattan också luktar rök och behöver kastas ut 😉

Så kom morfar Sten och mormor Elsie på besök med nyinköpt middag. Det blev trevligt sällskap i det lilla köket.

12 juli – Agneta på besök

Kate pratade med Agneta i telefonen hem från jobbet. Agneta sa; “Är du på väg till huset idag?? Då kommer jag direkt. Vad ska vi göra? Ska vi riva?? ÅÅh”  Så först började vi med att se vad som fanns bakom listerna i storarummet. Tja, vi visste ju att det fanns en dörr där, men nu ser man den.

Sen rev vi ut tarketgolvet och SLET ut heltäckningsmattan som satt ordentligt fastlimmad i golvet.

Sen gav vi oss på resterande köksskåp och resterande vägg mellan kök och hall. Det blir riktigt öppet! Efter det kopplade vi av i köket och pratade, pratade och pratade. Huset och omgivningen fick väl godkänt.

 

13 juli – Jobben som aldrig syns

Idag blev det inköp av ett par spänner spackel, lite mer färg och sandpapper. Sen fick spackelspadar och färg från Fiskebäck följa med till huset. Agneta kom även idag trots det avskräckande jobbet som skulle göras. Vi startade med pizza.

Sen jobbade vi från var sitt håll. På trampsteget låg en vanlig plastmatta fastklistrad, ganska enkel att ta bort med det blev mycket “ull” kvar. På sidorna satt plastmattan fast med lim rätt på trät. Man fick värma med värmepistol och sedan slipa för att få loss. Inte nog med att det satt fast med klister, själva trappsteget var nog satt efter att mattan kom på plats, så trappsteget nöp fast mattan. Det tog en timma per trappsteg så vi hann “bara” 4 trappsteg. En kopp kaffe med lite sött till var vi verkligen värda efter dagens jobb.

 

14 juli – inklädd kattvind

Idag hade Kate hjälp av morbror Krister. Först lite mätning, sen till Byggmax och köpa gips som fick delas i affären för att få plats i bilen. Då hände en liten olycka och tumme fick bandageras. Skräphögen på baksidan växer, man kan nästan undra om det finns
något kvar på insidan huset..

Krister fick ju jobba lite mer när de var en tumme kort men det gick bra. Först laga svart papp, sen bygga ena sidoväggen. Sen pizzapaus.

Mätta magar jobbade på och resterande skivor kom på plats med lite trixande. Spackel fixar resten. 🙂 En bakskiva är kvar att göra, men Krister kommer tillbaka.

 

15 juli – sängkammaren

Krister gjorde klart kattvinden och det blev jättebra.

Kate rev tapet, och när Krister hjälpt henne med elementet så gick det att bli av med ännu mer gammal tapet.

Krister fortsatte med att ta bort matta. Den sitter som berget överallt. Den som satte den mattan gjorde ett ordentligt jobb.

 

17 juli – lugn helg

Lördagen blev total vila i solstolen på terassen, eller njae, Elins tomater som höll på att dö i sina turkiska yougurtspänner innanför fönstret fick liv igen i krukor på Gråskärsgatans altan.

På söndagen blev det en kort dag i huset. Det revs lite mer tapet och delar av kattvinden fick lite spackel.