Italien 2020

Den ena resan efter den andra blev inställd och den planerade sommarsemester såg vi också skulle försvinna. Då i april när det var dax att planera sommarsemestrarna beslutade vi oss för att lägga en dryg vecka i september och bara hoppades att det skulle lugna ner sig så mycket så det gick att åka någonstans där det var öppet och sommaren fortfarande fanns kvar.

Norra Italien som drabbades så hårt under våren hade öppna gränser och välkomnade gäster så vi bestämde oss för att vi kör dit och bokar ett eget boende via airbnb på vägen ner.

Vi körde Rödby-Puttgarden, Hannover, Kempten, Innsbruck, Bologna till Piombino. Google sa att det tog 24 timmar och var221 mil.

 

Boende:

En natt utanför Kempten i Tyskland. Hotell: Smart hotel, Adress: Edisonstr. 4, Kempten. Kostnad: € 85. Enkelt men rent hotell, bilen utanför fönstret.


4 nätter på ett airBnb på en bondgård alldeles vid Piombino, AirBnb: Appartamento Stelle, Adress: Campiglia Maritima, Toscana. Kostnad: 1256 Skr/natt. Vi bodde bra och hade en fin inhängnad trädgård med egen utematplats per lägenhet. 12 katter sprang räntefötterna så de som inte gillar katter ska inte bo här. Själva lägenheten var fräsch med ett litet kök och två sovrum. Ägarna var trevliga men pratade dålig engelska


3 nätter på hotell i Lido di Savio, Hotell: Vistamare Suite, Adress: Vista Romana 199, Lido di Savio. Kostnad: 1224 Skr/ natt (Vi uppgraderade de två sista nätterna till en kostnad av €30/natt). Vi bodde i lyxiga rum men härliga sängar och stora balkonger. Alla pooler kostade extra pengar t o m utomhuspoolen kostade extra även om hon sa att det ingick i priset. Stranden var inte bra med vatten fullt av minimaneter.Frukosten var gon och ingick i priset, övrig mat var dyr, men god.


En natt väster om Trento, Hotell: Aktiv Hotel Eden, Adress: VialeTrento 2, Dro. Kostnad: 466 Skr/natt. Enkelt, rent men väldigt litet rum. Hyfsad 160 säng. Frukosten bra, men serverad i Corona-stil. Fullt med träningsklädda ungdomar, så ett populärt hotell mitt uti ingenstans.


En natt mellan Hannover och Hamburg, Hotell: Haus am Walde, Adress: Soltauer Str. 14, Bad Fallingbostel. Kostnad: 515 Skr/natt. Enkelt men rent litet rum, 140 säng som var helt ok.


 

Se & göra:

I det område vi siktar på finns det många vandringsleder med fantastiska vyer, kanske kan vi bocka för en eller ett par under vå semestervecka.