30/10 Tibidabo, park Guell & Gràcia

Det blev lugn frukost på hotellet. Frukosten kostar bara €8, det är billigt och väl värt pengarna.

Vi gick till place Catalonia och tog tunnelbanan (enkelbiljett €2.15 pp) till Tibidabo. Fräsch tunnelbana från ändstation till ändstation

Sen gick vi upp till spårvagnen. Passerade flera fina byggnader och skolor.

Spårvagnen var dyr, men det var ju inträde till parken också.(€7.70 t/r pp)

Det var en brant väg upp till toppen.

Utsikten var enorm.

Läcker kyrka, fast egentligen två kyrkor på varandra. Den övre som vi gick in i (gratis) var liten men högt i tak. Tivolit var från “1900 blankt”, toaletterna var superfina. Vi kopplade av på trappan i solen där det var lä, riktigt skönt.

 

Så gick vi den ganska långa sträckan ner och upp till Parc Guell. Det var en park som delvis hade många knepiga byggnadsverk av Gaudí. De som var mest intressanta att se var det inträde till så vi lät bli.

Fika blev det inte i parken som tänkt för det fanns inget fik alls bra massa indiska försäljare -överallt. Så vi gick vidare ner till Gracia och hittade ett café där. Placa de la Virreina

Lägenhetskomplexet som Gaudi ritat är fräckt. Casa mila. Casa batllo ritade Gaudí för Batllo. Sååå fräckt hus, inte en rak vägg eller ett vågrätt tak.

 

Vi köpte inträde via internet vilket sparade oss €9. Insidan var värd €23,5 och med en typ mobil fick vi en interaktivt upplevelse.

Så gick vi tillbaka de 1,5 km för att äta på la pizza, men det var ju bara hämtpizza så vi gick tillbaka igen till Avinguda de Diagonal.

Nu var vi så inställda på pizza så det fick bli en annan pizzeria, Pomodoro. Det var gott och vi blev ordentligt mätta.

Så gick vi en omväg hem. Konstigt är det att vi som gick jämte varann hela vägen gick så olika långt och högt. Kates iPhone visade på 28000 steg

 

kl. 10/30/2017 12:54:00 em Inga kommentarer:
Skicka med e-post