12/9 Vi tar oss norrut längs östkusten

We left in the morning and found a “Spar” where we could buy some food for the day. Their deli counter was big and had lots and lots of tasty things.

Vi hittade en mataffär. Vilken chark! Och där kom självaste slaktarn med en halv ko på axeln!!  Men vi fick köpt bröd ost och skinka plus lite till.

We passed the long beach, 4 km? and headed east.

Vi lämnade Cagliari utan att ha kollat de romerska kvarlämningarna, naturupplevelserna fick företräde vilket passade oss båda väldigt bra. Cagliari har en vääldigt lång strand, många kilometer.

We found a beach we thought we just should look at but we stayed almost all the day.

Vi hittade till stranden Spaggia di Solanas. Vilken strand!!! Den fick vår uppmärksamhet i några timmar. Inte så mycket folk, fin strand och sandbotten.

It was a bit windy so the waves got bigger and bigger.

Denna stranden gillade vi verkligen. Det var roligt att bada. Men alla det 15 getingarna som ville dela vår måltid kunde vi klara oss utan. Ganska många av dem fick sin sista vila under ett sandtäcke.

Once again – a beautiful coast line!

Kusten är bedårande, men det har vi väl sagt förut på denna resan.

Another famous beach – full of people and parasols and sunbeds. We just got wet and drove away again.

Sen skulle vi till en specialstrand, Porto Giunco, (som säkert ingen hittat ;^) ) oj oj oj vad med folk. Och här fanns affärerna på stranden och försäljarna och solstolarna och parasollerna och till och med hängmattor på stranden. Hmpff! Det räckte med ett dopp.

We had booked a B&B in Tortoli, nice and clean. 

Vi åkte vidare till det förbokade B&Bet Tortorella i Tortoli. Inte samma elkrav som i Sverige.

The small village were full of people and restaurants and shops. We had a good evening

Näää men va?? Pizza??? Säkert glass till efterrätt också.

 

 

 

Cagliari hoppade vi över som sagt. Vi försökte köra ner så vi kunde se den långa stranden men den var verkligen för-byggd av hotell, restauranger och andra byggnader. Spaggia di Solanas, var en strand som vi verkligen uppskattade, här kan man vara många dagar. Porto Giunco som såg så fin ut på Google Earth var överexploaterad. Här fanns det till och med shoppar på stranden vilket inte hindrade försäljarna att klampa omkring. Den lilla stranden “som ingen säkert hittat” kunde man knappt se för allt folk.

Tortoli var en liten livlig by där vi bodde fint.Man kan säga att det var en handels och restauranggata som gick genom byn.