29/12 Orlando city och ishockey i Tampa

We ate breakfast a little bit later and then we drove to Orlando downtown

Vi åt lite senare frukost, sen körde vi in till Orlando

Elin and Cathrine in the center of Orlando.

Vi vandrade genom downtown som väl inte var så mycket att se. Ekorrarna fanns överallt och fångade våra intressen.

We found a real good restaurang, or a restaurang with real good food

Sen hittade vi en restaurang som rekommenderades i Cathrines bok om Florida. Den kan vi också rekommendera, som en amerikansk O´Learys

Elin and Tom in Orlando downtown, not so much to see, not so much a downtown

Mitt bland alla höga hus fanns små gamla kvar. Christian och Jacqueline var inte med oss för de träffade en amerikansk väninna till Jacqueline som åkte från delstaten bredvid för att träffas.

It started raining, and it rained a lot so we took shelter with others around

När vi lämnade restaurangen för att gå tillbaka till bilarna kom regnet, och det regnade ganska kraftigt så vi sökte skydd tillsammans med många andra i en paviljong. Elsie och Sten stod utanför och nästan helt under tak, då lämnade en tjej sällskapet och sprang och hämtade ett paraply som hon gav till dem . :^O

We left Orlando for Tampa 12 km west

Klockan 16 var det dags att köra till Tampa 12 mil åt väster. Nu skulle vi se ishockey “på riktigt”.

Ishockey in real? NHL ishockey was a party

Vilken fest vi var med på. Fullt ös redan utanför innan det börjat.

Two swedish players in each team, Tampa – New York Rangers

Sen var det fullt ös genom hela matchen. Vi hade två svenska i varje lag, båda målvakterna, så det var svårt att välja vilket lag man ville heja på. Vi skulle låta mycket och det var tävlingar i varje paus. Man märkte verkligen att Tampa var hemmalaget, då de gjorde mål blev det ett oerhört oväsen. Andra mål uppmärksammades inte lika mycket. När dagen var slut hade det nog hunnit bli ny dag.

 

 

Orlando downtown var inte så mycket att se. Det känns inte riktigt som en stadskärna. Men den hade en fin park runt en liten sjö och det betecknade vi som centrum.
Sen åkte vi till Tampa och Tampa Bay Times Forum som är deras hockeyarena. Det var verkligen fest när det var ishockey. Hela familjerna åkte och det var stor kommers i och utanför arenan. Det var roligt att se ishockeyn som man såg bra även från där vi satt, nästan högst upp. Det var tävlingar i pauserna och mellan perioderna. Fullt ös för att få med publiken hela tiden.