8/5 Landvetter tidigt på morgonen

Forex öppnade 5.10 så vi fick växlat lite pengar till floriner. 130 000 floriner för 4000 kr…

Man ska inte tro att man är ensam på Landvetter klockan 5 på morgonen.
Vi fikade lite tillsammans med Ingemar och Annelie Andersson som vi träffade i incheckningen.

Oj vad de har byggt om Landvetter, och vad fint det har blivit! Vi fick åka buss till flygplanet som avgick i tid.

 

Några timmar på Münchens flygplats

 

Münchens flygplats var inte så stor på insidan. Inte många affärer, men dyra så klart. Här fanns gott om matställen och en toast och kaffe kostade ca 10 €.

Men vid gaterna kunde man hämta gratis kaffe. Det blev några avkopplande timmar. Aldrig har det tagit så lång tid för Berth att läsa en GT. Det kliar i Kates ben…” Jag hämtar en kaffe till”

 

Sommar i Budapest

 

En timma försenade landade vi i Budapest. Det var sommarvärme som mötte oss. Vi tog lokalbussen till tunnelbanans ändstation och tunnelbana resten.

Man använder kuponger!, såna som vi använde när vi var unga. Och man stämplade

Det fanns inga avspärrningar ner till tunnelbanan bara några stolpar med stämpelapparater på. Vid varje station står det personal och kontrollerar så man stämplar sina biljetter eller visar upp sitt månadskort. Stationerna var fina och nästan helkaklade allihop.

Efter lite letande på kartan hittade bi var vi skulle gå av. Vi kunde inte höra vad de sa för hållplatser så det blev lite detektivarbete.

Hotellet Marmara var bra men vi kollade bara upp var HardRock låg och så traskade vi dit för att råda bot på hungriga magar. HardRock var lika gott som vanligt. Men samlarglasen har de bytt ut så det fick bli andra.

Många fina byggnader passerades på vägen.

Sen gick vi längs Donau tillbaka till hotellet.  Dagen som började 04.15 var nu slut 23.10. Godnatt