3/8 Dagen då Söderbergarna kom

Dagen startade som dagarna brukar starta här nere. Vi träffas på restaurangen och beställer frukost klockan 08.30. Det brukar bli ganska rörigt. 11 olika beställningar som sedan kommer in till 11 personer som ser ut som frågetecken för de kommer inte ihåg vad de beställde.

Elin och Tom och Berth och Kate bodde alldeles vid strandkanten. Kan man bo bättre? Knappast.

Det är en långgrund strand så sälarna från Sverige lägger sig pladask på botten och blir liggande där länge, som att sätta sig i soffan hemma och umgås.

Tom och Elin är de som oftast drar igång en aktivitet. Stranden är lite för smal för beachvolley så det får bli seavolley.

Tre andra badare idag, Cathrine, Krister och Elin

Så kom Toms föräldrar, Ewa och Svante, och Toms syster Jennie och hennes man Kalle.

Vi bestämde att det var nog bra med mat efter ett snabbdopp. (Kalle var så hungrig)

Gamlingarna satt vid ett bord och ungdomarna vid ett annat. Nu räckte det inte med ett långbord längre (trots att de dukade till ett så fort de såg att vi närmade oss).

Snorkeltur idag. En lycklig Björn följde med och Berth sa att det var klarare vatten idag. Vi simmade längs revet och fick se några nya sorters fiskar.

Ganska stor, närmare 40 cm och var nog inte så farlig som den såg ut.

Mormor, mamma och fru Elsie hittade en skön balkong med havsutsikt nära vattnet

När dagen nästan var slut, klockan 21.30, spelades Yatzy och kort med Christian, Jacce, Elin och Tom.

De är förtjusta i fyrverkerier. I Sverige klagas det om man skickar en raket en annan dag än nyår, här skickar man raketer varje kväll och man kan köpa dem i snabbköpet.