1/8 Sista stunden på en fantastisk plats

Frukost och sen en stund på stranden. Det blev många dopp i havet.

Sen checka ut och så ett par timmar vid poolen tills taxin hämtar oss klockan 13.30 för vidare färd till Mae Haad och färjan till Koh Phangan.

 

men nya möten med platser och resten av resesällskapet

 

De andra sitter på planet som ska landa om knappt 4 timmar

KOH PANGAN VÄLKOMNADE OSS MED STORM

Vi hann med lunch på Koh Tao innan färjan kom, som var försenad ca 1 timma.

Det är något slags oordnat kaos när man ska åka båt. Alla står i kö eller inte-kö. Det skriks hit och dit och de viftar och pekar. Om man väntar en stund ser man vart kön kan komma att skapas.

Nu har vi landat på Koh Phangan. Det blåser ganska mycket och det fina vädret lämnade oss när vi lämnade Koh Tao. Vi åkte flaktaxi till hotellet i en förfärlig fart.

Detta hotellet är mycket enklare än det förra men vi bor verkligen på stranden. Just nu när det är högvatten bor vi 5-6 meter från vattnet. Det är så här Kates dröm om Thailand ser ut. Förhoppningsvis får vi känna av vädret som hör till. Mindre vind och mer sol.

Vi har internet i bungalowsen så man kan ligga med datorn i hängmattan,

eller i sängen.

Och vi bor jämte receptionen eller tvätteriet eller restaurangen eller… Allt är samma sak. Tvättmaskinen står inne i receptionen som också har en dubbelsäng. Hmm bor de på jobbet?!

Efter en lång resa som avslutades med stormig båtfärd är de äntligen här.

Flygresorna hade gått bra även om den sista var lite gungig. Men flygplatsen på Koh Samui är verkligen välkomnande.

Båtresan i storm från Koh Samui till Koh Phangan var mindre rolig. Båtarna är inte byggda för storm och de är dessutom ofta fellastade. Det fanns inte många glada passagerare när de äntligen kom i hamn.

Men middagen var god och sällskapet trevligt :^)