30/7 Båttur till 4 stränder och Koh Nang Yuan

Idag gick vi upp tidigt. Frukost på hotellet kl 07.30 och sedan skulle taxin gå från hotellet bredvid klockan 08.00. Vi fick sitta på flaket, en annorlunda upplevelse. man både hör, ser och känner dofter längs vägen.

Vi möttes av en glad australiensare kanske, engelsk-talande man som bad oss skriva upp namnen samt om vi hade cyklop eller ville låna.

Sen fick vi vänta en bra stund på stranden tills alla anmälda till båtfärden kommit.

Det var tyvärr för mycket strömmar för att de skulle kunna ankra vid the Shark Bay så vi åkte vidare till nästa bukt och ankrade där. Alla hoppade i och snorklade runt.

Nästa stopp var två bukter norr om våran. Där stannade vi för mera snorkling samt lunch. Vi fick ris och köttgryta som var ordentligt starkt i Kates tycke, men det går att äta bara ris.

Tredje stoppet var i Lighthouse bay där vi såg clownfiskar även om de inte var samma sort som Nemo.

Det var så mycket fisk och de sam verkligen nära. Om man låg alldeles stilla “nosade” de på cyklopet.

Det var en billigt resa som varade en heldag.

Resan kostade 550 THB och då fick man taxi till båten, lunch, kaffe och frukt och även ilandstigning på Nang Yuan som annars kostar 100 THB. Guiden var riktigt trevlig och vi fick oss många skratt.

Sista stoppen var två timmar på ön Nang Yuan. Här fick man göra vad man ville, jo det fanns många restriktioner, men annars… fick man göra som man ville.

Vi badade och la oss på stranden och slappade lite. solen bröt igenom skyarna för en stund.

Tom och Elin tog sig en snorklingtur till.

Hemresan gick snabbare för taxichauffören hade mer jobb som han hade bråttom till.
Han sa; “Håll i er ordentligt nu för vi måste åka snabbt”. Det fanns inte så mycket mer än sätena att hålla i sig i och fort gick det på mycket guppiga vägar

Bad i poolen, softande på rummet och sedan god middag fick avsluta denna dagen. Det är så roligt med riktigt internet som är gratis och faktiskt, är det inte bara Kate som tycker det är roligt, alla kan surfa på sina mobiler. Men det gör ju att man kan skapa hemsidan med så många fler bilder!!!