29/6 En resa över alperna

We left Menton at 9.00

Vi startade ganska tidigt. Frukost och städning och vi var klara klockan 09.00.

The high way in this part of Italy is build by tunnels and bridges

Vi letade oss upp till motorvägen och sen körde vi in i en tunnel, ut på en bro, in i nästa tunnel, ut på nästa bro.

The police made the traffic to slow down.

Polisen körde om alla bilar och la sig främst och saktade trafiken för alldeles lite längre fram hade det hänt en motorcykelolycka.

Bridges over and under and…

Motorvägarna i Italien är rejäla och slingrar sig längs bergväggarna och genom bergen. Den delar sig i två om så behövs.

Switzerland is really a beautiful country.

Vi passerade Italien snabbt och kom så in i Schweiz. Vilket vackert land!! Dessa enorma ber och alla vattenfall ochvilken utsikt från höjderna.

We had picnic with a view!

Vi fikade på en inte-fikaplats. Det var 29°. Utsikten var så fin och fikat var gott. 500 meter senare dök en rastplats upp. Känns det igen??

Though st Bernard tunnel

Vi körde genom st Bernardtunneln som är gratis och 6,6 km lång.

Then the rain came

På andra sidan väntade molnen och regnet. Sen hade vi blandad regnmolnighet och mycket lägre temperatur.

Finally at the Etap hotel in Kassel. Time: 21.00 – a good sleep

Det mesta av Tyskland bjöd på regn men vägarna var fina. Klockan 21 var vi framme i Kassel och tog in på det förbokade Etap-hotellet. Verkligen fina hotell till ett billigt pris. klart bättre än det vi bodde i Frejus för tre gånger så mycket.

 

Avslutande städning och lämning av nycklar och sedan var vi på väg. Längs kusten in i Italien och sedan upp på motorvägen som går in i en tunnel, ut på en bro, in i nästa tunnel osv. Vi hade bokat rum i Kassel så vi hade en bit att köra. Kate körde till Schweiz och solen sken. Berth tog över och körde upp i bergen där vi fikade 200 m innan rastplatsen som vi inte visste läg där. Solen sken och det var 29°. När vi kom ut ur St Bernardstunneln (6,6 km och var gratis) Blev vädret bara sämre och kallare. När vi kom fram till Kassel var det 13° och regn och hade regnat i många timmar. Men Etap i Kassel var nyrenoverat och jättefint. Vi sov gott!