30/6 Sista sträckan på breda vägar

Narrow part of Autobahn

Ibland kan Autobahn kännas väldigt smalt. Vi startade kl 07.30 och valde frukost på rastplats.

Breakfast without table – it works

Och Agneta satte sig mitt på frukostbordet!
Vi åt blandad kompott av rester och nyinköpt, alla blev mätta. Klockan hade hunnit bli 09.15

Autobahn as it use to be

När man närmar sig Kassel blir det kuperat och backarna är bitvis långa och branta. Vi körde annan motorväg denna gången, lite mer österut via Stuttgardt. Det var många sträckor med fartfri väg och det var mindre trafik än det brukar så vi kom snabbt fram.

We ate a lot of ribs

Vi rastade och tankade och de flesta av oss beställde “ribs”. Det var en rejäl portion! När vi nästan klarat att att knö i oss maten kom hon med en stor tallrik till, “ville ni inte ha mer, jag trodde det”

On the ferry to Denmark from Germany, just 400 km left to go

När vi kom fram till färjan var det bara att betala och köra rätt på. Danmark har bara motorväg och så är det även i Sverige. Temperaturen har sjunkit från 29° mitt på dagen till 16° på kvällen, dax att ta fram jackan igen.

Sverige var som vi lämnade det, fyllt med regntunga moln. Nu kan man krypa in på sin kammare och pilla dator , tur att vi har ett varmt hus.

För tre av oss är resan slut, men Elin och Tom ska bara sova en natt för de beger sig 130 mil norrut i morgon bitti kl 08.00, på skraltiga vägar – i Sverige.

 

 

 

 

Mycket fina motorvägar via Stuttgardt med långa sträckor fri fart.

Färjan gick smidigt. Man köper enkelbiljett endast färja och den kostade 75€ (de tog 200-sedel vilket de annars inte gör i Tyskland)

Så tog vi bron till Sverige, 375 kr kostar den.