20/6 En dag i Marsielle

We drove to Marsielle by beautiful ways

Det regnade ordentligt under natten men var klarblå himmel när vi vaknade så vi bestämde oss för att packa ner badkläder och ta en stopp på en strand på vägen till Marsielle

Coffée on one pf the highways “Aire”

Molnen hann i kapp oss och vi fick regn på vägen så stranden lockade inte lika mycket utan vi åkte runt Heyres och tittade lite. Vi hittade en fin rastplats längs motorvägen där vi tog lite fika.

We hoped that we could go by boat to the small island If, but it was too blowy

Tanken var att besöka ön Chateau d´If som är känd för “Greven av monte Christo” men det blåste för mycket så inga båtar gick dit denna dagen. (Sjökaptenen uppskattade det till 14-15 ms)

So we took a train to the top and the Notre-Dome, laughing because just old people do those trips

“De gamle” satsade gapskrattande på sightseeingtåget. “Bara inte barnen ser oss nu!!!

We took a lot of pictures, it was cold.

Tåget tog oss på en intressant resa upp till Notre-Dame de la Garde på en höjd av 162 meter. Kyrkan i sig var inte så mycket att se, men utsikten var fantastisk. Man såg hela staden härifrån.

You could see all Marsielle from here

Barnen satte sig på ett café och vandrade en stund nere i staden när vi andra åkte tåg. Sen åt vi middag på Italiensk medan Lindströms valde Mc Donalds och hemresa.

Cassis a small village east to Marsielle

I väntan på att flyget skulle landa åkte vi en bit österut och hamnade i en liten mysig stad som hette Cassis. Vägen dit bjöd på fin utsikt från slingriga vägar.

Real coffée at Mc Donalds, and if you are lucky, even internet. We weren´t lucky

Riktigt kaffe hittar man på McDonalds och har man tur kan man få internet också. Men den turen hade vi inte så det blev lek med telefon i stället.En glad Björn landade kl 23.58 och gjorde så baksätet fylldes av skratt hela vägen hem. Hemresan tog 2 timmar så vi var inte hemma förrän strax efter kl 02.00.

Björn arrived at Marsielles airport at 23.58 and made the trip home laughing.

 

Kate som blivit bjuden på Berths elaka förkylning njöt av att få krypa ner i sängen med en omgång tabletter i magen