28/6 Endagsstopp på Europapark

Det blev lite längre sovmorgon idag. Sen åt vi frukost på hotell-rummet och åkte de 7 milen till Rust och Europapark.

Vädret såg inte så lovande ut med tunga regnmoln och bara 19°, men det tog inte lång stund förrän skyarna lättade och temperaturen steg, till att slutligen stanna på ca 29°. Det var varmt!

Det var väldigt långa köer till alla attraktioner och det var skönt när köerna gick under tak.

Här finns en “Colorado” som går i snabb fart med mycket vatten. Man kunde bli rejält blöt, men kul var det.

Agneta och Amanda testade att åka båtattraktion, vilket gav Agneta lite mersmak, men inte Amanda. Det var faktiskt lite gott att få sig en dusch av båtens landning i vattnet.

De hade en ny attraktion för i år som hette “Blue Fire”. Något i stil med Kanonen på Liseberg, fast bra mycket längre och inte lika skakig. DEN gillade i alla fall Kate.

Packåsna?

Klockan 18 stängde parken och vi lämnade den strax innan för vidare resa till Strasbourg.

Vi åkte in till det mysiga centrum och tog en kopp kaffe och glass alldeles vid katedralen.

 

 

Europapark är en vänpark till Liseberg. Om man har med sitt Lisebergskort kommer man in gratis och sen är allt gratis. Man får gå via informationen förstås. I år hade de en riktigt rolig bana som var som Kanonen på Liseberg fast flera gånger längre. Men det har några fartiga till och vi hann testa dem alla även om köerna var låånga. Parken är uppdelad i europas länder och man kan äta maten som hör till de olika länderna när man är i den delen av parken. Parkkarta

Strasbourg “råkade” vi stanna i ett annat år och blev väldigt positivt överraskade. Hit ville vi igen. Den har en riktigt pittoresk stadskärna med många smågator och sneda hus. Katedralen kan man förundras över – hur byggde de den och hur lång tid kan det ha tagit? Även om vi nu stannade här idag igen, vill vi hit en gång till, en längre stund.