27/6 Då var vi på väg norrut igen

Städa och packa ihop var vad som gällde för morgonen. Kontrollanten kom och kollade huset som gick igenom utan problem.

Vi lämnade campingen kl 10 och tog oss på motorväg tills köerna kom, då tog vi småvägar vilket visade sig vara ett lyckokast.

Lite motorväg till och så in i molnen och sämre väder. Bergen har många olika former längs vägen. Och vägen slingrar sig upp och ner.

Vi var hungriga när vi väl kom till ett ställe att fika på.Det fanns inga bord med vi gjorde det mysigt för oss på en filt

Bilresan kan förgyllas med en galenskapsfilm eller om man hellre vill en bok.

 

Oftast är det bäst att ta motorvägarna även om det kostar en hel del och kan vara köer. Om man har tur när man väljer de små vägarna är de flerfiliga och lite trafikerade. Vägen mellan st Maxime och norrut var ett riktigt lyckokast. Bred rak och fin med lite trafik. Efter Sisteron och upp till Grenoble är vägen mycket slingrig men det har påbörjats motorväg norrifrån så den kommer att bli fin. (Vägen mellan Lyon – Annecy eller från Vallence- Annecy är riktigt dyra motorvägssträckor.)

Schweiz har riktigt fina vägar. Man köper ett motorvägskort som kostar 450 kr och får åka så mycket man vill under ett år. Schweiz är dyrt!!