17/6 Rivieranracet

Eftersom det blev sent i går så sov vi lite längre. Berth och Kate gick ner till bilen och åkte till affären för frukostinköpen. Sen blev det frukost för alleman. Det var mulet så vi bestämde oss för att ta “Rivieran-racet” och startade kl 12 med att köra till Cannes via kustvägen.

De röda branta klipporna mellan st Raphael och Cannes är alltid så imponerande.

I Cannes tog vi fika på stranden och de flesta valde att bada en stund. Både bad och fika var jättegott.

 

Vi gick lite i hamnen och tittade på stora båtar, gick sedan vidare till trappan där vi brukar ta kort, men de reparerade den så det fick bli den riktiga trappan denna gången.

Lite glass och mycket dricka, sen gick resan vidare österut.

Vi fortsatte kustvägen till Nice. Mycket köer genom de små samhälllena. I Nice var målet att komma upp på toppen och ta familjekortet. En del av oss fick känna på att konditionen inte var på topp. Nu lessnade vi på köer och småvägar och valde att ta motorvägen till Monaco

Hur hittar man den?!! Vi hade nog hunnit fram på samma tid om vi tagit kustvägen :^( Nåväl den branta vägen ner till Monaco ledde oss mestadels tunnelvägen till ett parkeringshus.

Magarna sa till oss att det var dax för middag så det blev en pizzeria på ett litet torg (finns inga stora torg i Monaco).

Maten smakade gott och vi vandrade vidare till hamnen och där fick vi se mer båtar än nånsin.
MonteCarlo-rallyt måste ha varit här nyss för de hade inte tagit bort åskådarläktarna. Hur kan racerbilar köra på de små vägarna?

Slutligen tog vi bilen runt Casinot och så var det dax att ta sig hem igen, via motorvägen. Det blev sent, vi var hemma kl 01.30.

 

 

Rivieran-racet är en rolig endagsaktivitet. Man ska helst köra kustvägen hela vägen till Monaco med stopp i Cannes, Nice och om man hinner även i Frejus. Man kan bada i både Cannes och Nice. I Cannes vill man se filmfestivalhuset och i Nice vill man helst gå upp på berget och beskåda utsikten.I Monaco är det de flotta båtarna och bilarna som ögonen vill vila sig på. När man är klar med allt detta tar man motorvägen hem och irriterar sig på alla vägtullar. Det kostar 12 € att ta sig från Monaco till st Maxime.