9/7 En strand söder om Sperlonga

Idag ville vi testa en annan strand så vi åkte söderut förbi Sperlonga. Det hade hänt en olycka precis så vi vände och åkte igenom Sperlonga i stället för ovanför.

Stranden vi kom till låg knappt 2 km söder om Sperlonga alldeles bredvid en grotta. Det visade sig att det hade varit ett romerskt bad och det fanns många ruiner i dess närhet.

Det var varmt idag så man hann aldrig torka förrän man kände att man ville i igen. Även här fanns det roliga vågor att hoppa i och fullt med försäljande indier som bar omkring på det mesta som de kanske kunde sälja.

Tanken var att gå lite i affärer i Sperlonga för att sedan äta där. Men affärerna var få och inga restauranger fanns med meny som vi gillade, så vi åkte hem och beslöt oss för att gå på restaurangen som vi passerar varje dag på vår väg till lilla torget.

Till vår besvikelse var den för kvällen stängd så vi vandrade vidare till en annan.

Menyerna står på italienska, bara italienska, så där satt vi och gissade. Ungefär blunda och peka – den tar jag!

Kyparen var glad och såg lite osäker ut. Han pratade glatt på, på italienska, vi försökte på engelska, blandade in lite svenska och lite tyska. Kyparen berättade glatt vidare – på italienska.

En liten stund senare kom maten in. Rikligt på tallrikarna och det smakade fantastiskt! Detta var det godaste vi ätit i Italien denna resa!

 

Sammanfattning:

 

Solen är varm och vattnet så svalkande att man kan vara i i flera timmar Det var svårt att hitta restauranger i Sperlonga som tillfredsställde alla smaker. Men vi hittade i Terracina. Alla menyer finns bara på italienska så det mest går på en giss. Man kan lika gärna beställa på svenska när kyparen ändå bara kan italienska :^)

 

Daily story

We drove south to a small town called Sperlonga. We found a beautiful beach close to a cave with roman ruins around. Our plans was to eat in Sperlonga but we didn´´ fund any restaurant så we went back to Terracina . We found La cuderia and they served us a very good dinner