29/6 Mot Prag

Vi startade klockan 8 och undvek motorvägara eftersom vi inte ville köpa vingrett för motorvägen i Österrike. Frukosten åt vi på Mc Donalds.

Vägarna var riktigt fina både i Österrike och i Tjeckien, tills vi kom till Tjeckiens motorvägar. Då kändes det som att köra på tågräls.

Inte var det några vidare rastplatser heller, men vi kunde köpa oss färdiga mackor och sätta oss på en mindre fin grön plätt.

Det var hyfsat lätt att hitta campingplatsen, lite knöligare att hitta till centrum från den.

 

Prag

 

Men vi kom fram fastän vi körde i spårvagnsspåren (det var ingen annan som körde där)  :^)


Redan detta år startade

Elin med sin egna grimas

Torget i den gamla delen av stan var fantastiskt fint. Här kunde man sitta och beundra byggnaderna i timmar, men det hanns inte med mer än en kopp kaffe. Vi hade så mycket att se på alldeles för kort tid.

 

Här är vi ju allihop, Kate bakom kameran förstås.

 

En god fika med kaffe och bakelse förgyllde dagen.

Vi traskade över Karlsbron, med alla helgonen, upp till palatset. Därifrån har man en fin utsikt över staden.

Hemresan till campingen kändes lång men vi kom fram och surfa kunde vi, så man hade god tid på sig att uppdatera hemsidan.

 

En konstig mur mitt i bostadsområdet.

 

Sammanfattning:

 

Prag hade en fantastiskt vacker stadskärna men som alla andra storstäder är den inte så vacker i förorterna. Man kan lägga en hel del dagar i Prag och vara riktigt kulturell. Motorvägarna är inte så bra och det krävs motorvägspass för att köra på dem, men man kommer ju fortare fram.

 

Daily story
We drove north to Prag and found the campsite we had booked. Then we drove to city and walked for some hours. The city of Prag is very beautiful.