25/6 Krka nationalpark

Vi startade ganska tidigt och tog motorvägen norrut till Skradin. Här kunde man ta en båt till Krka nationalpark. När man kommit fram fick man betala 80 Kn i inträde, vilket det verkligen var värt

Första fallen vi kom till var de största och det var endast här man fick bada – och det var det alldeles för många som gjorde så vi hoppade över det.

Vi vandrade i stället vidare in i parken för at se en del av de andra fallen. Det var mycket liv i vattnet och massor av fisk.

Det var många som badade i fallen, men de flesta av oss tappade totalt lusten för bad när vi såg vilka djur man kunde stöta på i och runt vattnet. En del fick vi se också, både orm, ödla och grodor!

Vattenfallet utgår från en sjö och har inte bestämt sig för en väg ner genom berget utan bildar fullt av små och större vattenfall. Det var verkligen vackert att se!

Det var tur att det fläktade en del för temperaturen passerade 35° och lite till. Klädena satt som ett smäck :^) och det gick åt massor med dricksvatten.

Det blev medhavd fika i skuggan med utsikt över en del av fallen.

Vi bestämde oss för att köra ner till kusten och ta oss ett dopp i det gröna kristallklara vattnet. DET var skönt!!

Sol och baddyrkarna P-sons stannade kvar en stund i vattnet medan Linströms valde att åka i förväg till Primosten.

Primosten var en liten mysig by på en ö men massa små trånga gamla gator och fullt av stånd.

Här blev våra magar mättade av framför allt pizza.

Med fulla magar kostade det på att traska den branta vägen upp till kyrkan men utsikten gjorde det värt besväret.

 

Restan hem tog sin tid på de små slingriga vägarna och alltid hamnade det någon långsamt körande bil framför. Väl hemma lockade sängen!

Sammanfattning:

Ta båten från Skradin, den ingår i inträdet till nationalparken och är en utflykt i sig. Inträde till parken kostade 80Kn för vuxen och 65Kn för barn under 14, vilket inte var så dyrt. Detta besök kan lätt ta en hel dag för det är verkligen många vattenfall att se. Det fanns gott om toaletter och vattenkranar med färskt dricksvatten för påfyllnad av den egna flaskan. Även den lilla byn Primosten på sin ö var inget jag vill missa.

Daily story
Krka nationalpark was a wonderful lace with many beautiful waterfalls. We didn´t take the bath we´d planned because there were to many people. Instead we drove to the sea and swum fpr a longer time.
In the evening we ate dinner in a restaurant in Primosten, a small cute village.