11/11 Whitehaven Beach

Vi åkte förbeställd båttur ut till en ö med alldeles vit sand. Bussen kom och hämtade oss på campingen och körde oss till båten.

Båtturen tog över en timma och in till stranden (fel strand) fick vi åka överfulla gummibåtar. Sen var det en vandring till utkiksplatsen, varifrån man fick en helt fantastisk utsikt.

Man längtade verkligen ner till stranden. Här kunde man tänka sig att tillbringa mer än en dag.

Sen vandrade vi vidare över en del av ön och kom så till stranden som vi sett från ovan.

Här fick vi bada i våtdräkt för att vara säkra på att inte bränna oss på den farliga maneten.

Så farlig som vi fick höra dagen innan var den inte, men brännskadorna är mycket smärtsamma och ger fula ärr, så alla turister satte snällt på sig dräkten vid bad.

Besättningen bestod av en svensk, en fransman, en tysk och en australiensare.

Vi fick en fantastisk lunch på båten strax innan avfärd till nästa ö där vi fick en stund på oss att snorkla vid korallerna.

För en del var detta först gången och vilken upplevelse!!

Man flyter omkring mitt blad ett helt stim mycket färgglada fiskar i alla storlekar och former.

Färden hem bjöd på kaffe, kaka och massa sol på däck eller vila under tak.

Arlie beach hade karneval när vi kom tillbaka så det var en mycket livlig liten by vi vandrade i på kvällen. maten intogs på ett backpackerställe, med ljudvolym som hör hemma där, men det smakade gott!

Arlie beach var en liten by full av ungdomar. Den hade en stor utomhuspool öppen för alla och en centrumgata full med affärer och restauranger. Detta stopp ska man inte missa.

Sammanfattning:

 

Båtturen som vi bokat var verkligen en värd sitt pris. Att se den alldeles vita otroligt finkorniga sandstranden vid White Haven beach var både vacker, rolig och härlig. Tänk att själv finnas med på bilden av ett paradis.

Snorkla i grönt kristallklart vatten var en fantastisk upplevelse. Man flöt omkring i fiskstim av alla de sorters fiskar i regnbågens alla färger, även korallerna var i olika färger. All utrustning som behövdes fanns att låna på båten. Vi bjöds på en jättegod lunch, kaffe och kaka.

Arlie Beach var en livlig liten by, en av de bästa ställena vi var på i Australien.         

 

 

Daily story
We took at boat trip out to White haven beach, the most beautiful beach in Australien with snow white sand. The Jellyfish wasn´t that dangerous as we first was told. But they gave us dresses to wear while swimming case the burns ace very much.
After two hours we went to an other island for snorkling. That was fun!! So many fish in a lot of colours. There was a carnival in the city in the evening so we ate diner and went for a walk, nice and warm.