4/11 Byron Bay

Vi startade med att titta på hamnen och stränderna i Coffs harbour och kunde återigen konstatera att om det inte regnade var stället fantastiskt.

Vi åkte vidare norrut och stannade till vid några fantastiska stränder till…

för att sedan nå fram till campingplatsen i Byron bay och stugorna vi skulle bo i.

Det var fina stugor med plats för 6 personer i varje.

Vi åkte in till stan för magarna skrek efter mat. Vi hittade en restaurang som trots att klockan var mellan 15.00 – 17.30 kunde servera middag.

Vilken middag! Vi tog många olika rätter och en del av oss smakade “laget runt”.

Vädret – det fortsatte vara “fantastiskt”. Byron bay har en jättelång strand norr om fyren och en lite kortare söder om.

Åker man upp till fyren kan man beskåda valarna. Det verkligen öste ner och bara de mest enusiastiska tog sig ut i regnvädret för att kolla in valar (som det själva inte trodde man kunde se).

Och vilken lycka, flera valar syntes till, spruta vatten, slå med stjärten och dyka tillbaka i havet. Trots vätan blev stunden och utsikten mycket längre än planerat.

Val kan man vara själv, tyckte Emma och Tobias och lurade med sig ett helt gäng i poolen – i ösregn. Sen krävdes att man körde värme i AC-anläggningen för att återfå kropps-temperaturen.

Det var gott med kaffe och avkoppling, även att få tvättat en omgång kläder.

Sammanfattning:

Varför regnar det?!!! Det är den stora frågan. Vilka fantastiska stränder! Coffs harbour var vi väl inte så imponerade av, men Byron bay är ett ställe man inte ska missa om man åker till Queensland i Australien. En mysig by, en bedårande utsikt från fyren och två jättestränder så inbjudande till bad. Att få se valar var inte tråkigt det heller. Denna byn var en av mina favoriter. Vi bodde bra både på Formule1-hotellet i Coffs harbour och i campingstugan i Byron bay.
Daily story
We drove north and passed a lot of beautiful beaches, and wondered – WHY is it raining? After a while came we to Byron bay, a just wonderful village with two very long beaches separated by a cliff with a lighthouse from where you could see wales. And we saw two of them! We went back to our cottages on the campsite, took a cup of coffee and relaxed the rest of the evening.