31/10 Sydney och akvariet

Vi gick upp ganska tidigt ungefär innan ni kommit isäng dvs kl 8.00/22.00.
Skulle vi till stranden eller skulle det bli en sjötur?

Vi åkte en guidad tur i hamnen och kollade alla flotta byggnader, några fyrar och borgar och alla underbara stränder, en del med hajnät.

Kännemärkena i Sydney, från havet.

Beviset på att alla varit i Sydney

Sen vandrade vi via “the Rock” till Akvariet i Darling harbour. Lite enkel mat på vägen. Det var riktigt varmt och skönt i solen.

Akvariet var verkligen en upplevelse. Här kunde man se allt som finns i vattnet runt och i Australien.

De som senare ska dyka fick sig en liten försmak. Både vackra färger och lite skräckinjagande djur kan möta en dykare nere på djupet.

Vi vandrade vidare in till parken vid Darling harbour och drack en kopp kaffe och käkade glass, dock inte från Mattias (Kates arbetskamrat) cafée för det såg igenbommat ut.

Det var en härlig park vid Darling harbour.

Därifrån vandrade vi vidare till ett shoppingcenter och sedan åter till den lilla hamnen.

Vi fick en god middag på en av alla restaurangerna som ligger där och sedan en fin vy då vi vandrade hemåt till hotellet igen.

 

 

 

Sammanfattning:

 

Sydneys centrum är inte så stort, utan man kan vandra mellan sevärdigheterna. Operan är ju en självklarhet och det var en intressant guidad tur, faktiskt värd sitt pris (26$). Akvariet var det finaste vi har varit på, med två stora bassänger som man kunde gå i gångtunnlar under. Alla djuren som fanns med kan man finna i Australien!

Darling harbour med intilliggande park var ett mysigt ställe med många restaurander och caféer. Själva parken var också fin med en stor lekplats i.

Den guidade båtturen var rolig men man hörde inte vad guiden sa i högtalarna.

 

Daily story

Today we´ve been for at guided tour by boat. That was interesting. Then we walked throught the oldest part of the city to the Aquarium. That was nice! We walked to darling harbour and took a cup of coffee in the park. We ate dinner at a restaurang in Darling harbour and walked home in the evening