30/10 Sydney

Vi landade en halvtimma senare än vad som var sagt, men att få bagage och taxi till hotellet gick fort.

Solen tittade fram mellan molnen men 19° kändes inte så varmt för vinden låg i.

Vi gick in till centrum och åkte upp i utkikstornet och beskådade denna vackra stad, den är verkligen vacker med allt vatten och alla båtar.

Man kunde se riktigt långt och bebyggelsen är som i många andra storstäder, riktigt höga hus i centrum och sen är det låg-hus resten.

Vi vandrade vidare ner till hamnen för utflyktsbåtarna och därefter till Operan.

En del av oss gick en guidad tur för att få se lite av insidan, medan de andra roade sig på utsidan.

En vy som man är riktigt glad över att ha sett i verkligheten

Så gick vi vidare längs vattnet till Royal Botanics Gardens

Sedan gick vi genom Royal botanic garden tillbaka till hotellet.

Vi hittade en Pizza Hut på vägen och hungriga magar blev riktigt mätta.

 

 

Sammanfattning:

 

Sydneys flygplats var liten och utcheckningen gick riktigt smidigt. Det stod en taxichafför och väntade på att hitta någon lämplig kund vilket passade oss perfekt.

Vi bodde på ett vandrar hem som hette BIG hostel och låg på Elisabeth street. Detta kan jag varmt rekommendera. Det var ett vandrarhem som mest beboddes av ungdomar och drevs av ungdomar. Rummen var rena och hade egen toalett och dusch. Frukosten fick man göra själv av några sorters flingor, mjölk, the och vitt bröd med jordnötssmör och marmelad som valbara pålägg. Efter intagen fukost diskade man sin egen tallrik och kunde vid diskbänken läsa önskan om en trevlig dag efter utfört uppdrag.

Tornet var väl värt ett besök och man fick en vidunderlig utsikt över stora dela av Sydney, en väldigt utbredd stad. I biljetten ingick också en filmstund då man i rörliga stolar fick åka på upptäcksfärd genom hela Australien. Man kunde också köpa en kombibiljett till Akvariet.

 

Daily story

We arrived at Sydney airport at 7.30 am. We took a taxi to the hotel and walked from there to the city. We saw Sydney from the tower and walked from the harbour and operahouse back to our hotel again. Sydney is realy a beautiful city.