29/10 Shopping in Bangkok

Frukosten var fantastisk och det fanns mycket att välja bland.

Med mätta magar och fulla av energi gick till skytrain, en luftig tunnelbana, som vi tog till MBK – det stora varuhuset.

Här shoppade vi så mycket vi hann med (Tack, Thomas för tipset om marknaden på MBK!)

Eftersom P-sons skulle handla lite till blev det lite stressigt att hinna med maten innan vi åkte taxi tillbaka till flygplatsen.

På flygplatsen fick vi vänta länge innan vi fick checkat in, men allt borttappat bagage kom till rätta :^)

Den långa väntan gjorde att när vi just checkat in var det “Final call” på flygplanet så vi fick springa för att hinna med och då hade de övriga passagerarna redan suttit och väntat i det icke luftkonditionerade planet – det var varmt!

Nu ändrar vi klockan igen och denna natten blir ca 5 timmar kortare

 

Sammanfattning:

 

MBK är ett eller kanske DET stora varuhuset.

Det är fullt av vanliga affärer, märkesaffärer och små affärer i marknadsståndsstorlek. De små affärerna säljer märkeskopior billigt, de större riktiga märken också billigt jämfört med Sverige. På andra våningen ligger det en marknad som är full med småstånd som säljer märkeskopior så billigt att det är svårt att pruta ner till samma pris på gatustånden. T-shirts och linnen kostade 199 bat, shorts 299-499 bat.

Återigen flög vi med Brittish airways. incheckning av bagaget i Bangkok tog 2,5 timmar, vilket gjorde att vi fick springa till planet som fick vänta på sina sista passagerare som stått i samma kö som oss för incheckning. Eftersom de inte kunde ha igång aircondition när inte motorerna var igång var det tämligen instängt och varmt i planet. Middagen som serverades var det inget fel på, men den lilla paket som de kallade frukost innehöll något slags wienerbröd, en muffins och en yogurt, gissa om man saknade ostmackan?!

Daily story

We went shopping for 4 hours and we got a lot of clothes. Then we took the skytrain back again, and from the hotel we took the taxi back to the airport. We had to wait for a long time for to check in. And this night will be 5 hours shorter.