28/10 One night in Bangkok

Det var inte stora problem att sova på planet. Alla fick sig några timmars sittande sömn.

Bangkok är en stor flygplats och det tar ett tag att traska där.

Väl framme vid väskhämtning visade det sig att 6 väskor inte hittat fram, så familjen Dircks som inte skulle handla i Bangkok, kom på andra tankar.

Vägen från flygplatsen in till city var lång och den fyrfiliga motorvägen var mestadels femfilig. Chauffören satte på sig det enda säkerhetsbältet som fanns i bilen och gasade på i över 120. Han visste minsann hur man skapade en femte fil, och han hittade fram.

När vi skulle checka in fanns det inga rum kvar i den beställda storleken så vi fick 4 mindre sviter istället – det gjorde inget.

Nu var de som inte skulle handla i Bangkok ganska intresserade av shopping så vi testade “nightmarket” på Silomstreet.

Att pruta gjorde att det inte handlades något på vägen (som var fylld av diverse stånd) till “Nightmarket”.

Men när vi väl visat barnen hur man prutar så blev de riktiga hejare på det och hjälpte t o m mormor och morfar att köpa kläder billigt.

Här blandades klädstånd, skostånd, tavelstånd och smyckesstånd med andra tjänster i en salig röra. Och försäljarnas småbarn sprang bland stånden och sov omvarannat. Två som stolt visade upp fynd.

Nu när kl är 18.30 hos er ska det bli gott att få krypa till kojs, klockan har hunnit bli 23.30

 

 

 

Sammanfattning:

 

Brittish airways har de sista åren inte haft så bra rykte och vi kan bara hålla med. Servicen var inte toppen och inte heller kvalitén på flyget. Det gick bättre än föräntat att sova på flyget. När vi landat i Bangkok kom bara hälften av bagaget fram och det innebar en lång pappersprocedur och råd om att komma tillbaka dagen efter för att se om bagaget kommit med nästa flyg.

Det fungerade toppen med taxin till hotellet. Det är vänstertrafik i Thailand och trafiken i Bangkok gick snabbt. Det kändes inte som om det var stället jag ville köra bil på.
Vi gick på “Nightmarket” som låg på Silomstreet. Hela Silomstreet var kantat med stånd. Det var givet att man skulle pruta och man kunde lägga sig på 2/3 delar av priset, sen blir det diskussion om priset via miniräknare och om man inte VILL ha just den prylen i det ståndet så säger man nej till sista budet och då sänker försäljaren garanterat och man får varan till det bud man själv la som sitt sista bud.                      

Daily story

It wasn´t hard to sleep on the plane. When we arrived to Bangkok the family Dircks, Kriser and Sten lost their bagage. Even if they didn´t plan to shop they just had to. So we all went to the nightmarket for shopping. It was over 90°F in the middle of the night.