2005 Ett par korta trippar till Danmark

Nej ingen lång resa i år, vi ville vara i Sverige, på landet och bara koppla av. Men man kan inte koppla av så bra på landet i ösregn, myrorna kommer då – i benen alltså. Björn och Fia ville så gärna, Elin tyckte det var bättre med en resa än hemma i regn.

 

20050720

Regntunga moln med lite sol, 16°
 

Vi tänkte spendera mycket av vår semester på landet och så här kunde det ha varit på landet, men så här var det…

Så det blir lite annorlunda i år, inget planerat alls, men allt som tillhör tält finns i takboxen så “tak” över huvudet ska vi nog få. Om resan blir lång, njae det vet vi inte än, vi vet ju inte vart vi ska :^)

Vi packade klart och handlade lite sen bar det av. Mycket regn var det på vägen ner och Kate missade avfarten till Helsingborg så det fick bli bro över till Köpenhamn.
Är regn roligare i Danmark? Nä, inte ro-ligare, men kuligare kanske.

Att snabbt hitta något boende gör vistelsen i Köpenhamn lugnare och utan karta gick det ändå bra att hitta en camping i Naerum strax norr om Köpenhamn. Här fanns det pyttesmå stugor till priset av 450 danska för en natt. Elin sa: “Mamma, det ser ju ut som min lekstuga fast högre”

Vi spanade in den lilla jungfrun och den nya Operan och fortsatte sedan promenaden mot Ströget.

När vi kom till Amalienborg kom ösregnet och paraply hade vi med oss – i bilen. Vi kollade vaktavlösning och vandrade vidare.

På vägen passerade vi Nyhavn och sedan gick vi hela Ströget för att avsluta promenaden på museet “Believe it or not”. Glass var utlovat till någon vilket också infriades. Väl hemma i stugan avslutade vi kvällen med kortspel.

 

20050721

“Tjeena vilket regn” 17°, på kvällen lite sol i vind


Bio i bilen. Det går ganska snabbt att åka bil när man kan kolla film på vägen. Kates “Pärla” med äpple på ;^) fick fungera som både biograf och karta. Vi stannade i Odense, HC Andersens födelsestad vilket märktes lite överallt.

Vi åkte västerut i ösregn och tog en kopp kaffe på vägen. Även denna kväll hittade vi vårt boende utan att slå upp tältet. Vaerelse stod det på en skylt väster om Varde och det passade fint. Vi åt en lättare middag i trädgården.

Sen åkte vi till Blåvand och spelade minigolf. Inte var det varmt inte, men kul och vi slapp regn.

Stranden i Blåvand såg ut som man kan tänka sig den nån gång på tidig vår, glest på folk men det som fanns var välklädda. Yatzy avslutade kvällen.

 

20050722

Klart bättre väder, sol mellan molnen 22°

 

Vi hade sovmorgon och det var skönt. Efter frukosten lämnade huset vi bodde i (2 rum för 600 dk) för färd till…

Vejers strand.
Här kan man köra ner med bilen på stranden som är såå lång. När solen visade sig kom värmen som vissa njöt av. Om man då parkerat bilen rätt får man ett gott vindskydd. Badstunden varar länge och trötta är de som hoppat och hoppat. Vågorna inbjöd till bad för vissa, och vill man inte bada kan man bli buren i.

Vi hittade ettvandrarhem i Enderupskov strax väster om Gram, där spelade vi en om gång minigolf. Det fanns möjlighet till bad i minipool med 15° men doppet blev snabbt.

Middagen var slemmig men mättande, var Kate kocken tro?? Eller hade hon tagit fel på kattmaten? Kvällen avslutades i vanlig ordning med Yatzy och bokläsning.

 

20050723

Mitt i allt regn kom en skur, 17°

Vi beslutade oss för att vädret inte passadeSommaland Sud,utan bättre passadeLalandias stora badhus i Rödby. Så vi tänkte att vi skulle ta genvägen och färjan som genade över Stora Belt. Detta visade sig inte vara någon bra ide för färjan gick inte förrän om minst två timmar så vi fick vända tillbaka och köra “omvägen” istället.
Underbart att vara framme, och det var nog många andra som tyckte det också. Vi tillbringade några timmar i denna värme med mycket bad. 4 rutchkanor, några bubbelpooler fick tiden att gå utan problem. Jo, Kate badade lite också, hon var ju tvungen att testa rutchbanorna, men det mesta av tiden satt hon fördjupad i en bok med musik i öronen.

När det stängde packade vi ihop oss och åkte hem. Vi åt middag på favorit-resturangen MC tillsammans med ett par fotbollslag på väg hem från Gothiacup. Hemma i Fiskebäck var vi kl 01.13

 


20050728 En dagstur till Danmark

blev det också, den 28 juli.

Vi testade hur det var att åka sju i bilen.

Kortspel och enarmade banditer fyllde båtresan.

Och sen ville man ju bada också. Men då krävdes det laddning. Ett, två, tre, på det fjärde ska det…  ja, ni vet.

Fika i lä bakom bilen. Kanske dyker solen fram?

Vi körde en sväng till Rubjergs knude och fyren som håller på att försvinna.

Tänk, sandberget har nu blivit 90 meter högt och har begravt husen jämte fyren.

Man fick klättra i sanden för at tkomma upp till toppen, 90 meter över havet. Förra gången vi var här (för 15 år sedan) fanns det hustak att gå på och lite väggar. Nu syns bara toppen på fyren och en liten bit av ena taket. Kul! Klättra upp, rulla ner. Klättra upp springa ner. Klättra upp…

Elin hittade en liten ödla som hon fångade, men släppte igen sen.

 

Och hur blir då nästa resa?
Då åker vi till Kroatien eller Frankrike eller kanske Grekland!! Tänk att kunna gå i t-shirt och shorts utan att frysa. Det blir ALDRIG mer en hel sommar i Sverige eller norden. Vi börjar planera redan nu, vill ni följa med?