30/6 Ännu en dag på stranden

Sun protection in the start of the day

Först vaknar man av att fåglarna vaknar, men man vänjer sig strax vid ljudet och somnar om. När man nästa gång tittar på klockan har den hunnit bli 8.30 och längtan efter toaletten gör sig påmind.

Förste man till toaletten plockar med sig frukosten upp. Barnen var aldrig först??!

Berth at the beach

När vi åt frukost packade vi picknickväskan för dagen. Vi använder småflaskor som isklampar. Detta vattnet är väldigt gott att dricka på stranden sedan. Ofta kör någon av oss ner till affären och köper nybakade painriche, gissa om det smakar gott!

Our favorite creek

Picknickväskan brukar bestå av mackor med ost och skinka, färska tomater, något godis och vatten, vatten och åter vatten.

At the beach, west to Escalet

Nu höll jag på att glömma det viktigaste – kaffet! Man dricker som familj flera liter vatten på stranden varje dag så packningen är mycket lättare att bära på hemvägen.


Det är en ganska lång promenad att ta sig varje dag om man vill komma till de fina stränderna och är man där i juli – augusti så ska man nog inte komma alltför sent om man vill ha en fin plats

Fun to be in the water with dad

Det är inte alltid så lätt att ta sig upp ur vattnet. Då är det gott att ha en pappa

Just relaxing

Bara slappa och läsa bok


Vi lämnade stranden lite tidigare för att åka till en större affär (Geant) strax öster om St Topez. När vi kom dit var den stängd, det var ju söndag!

Ramatuelle

Den närmaste lilla byn heter Ramatuelle och ligger inbäddad mellan kullarna med utsikt över havet

walking stick

Vi hade en vandrande pinne boende hos oss. Knappt man trodde att de fanns

Making dinner

Vi tog oss en glass på Mc Donalds istället för vid glassbåten, här kostar glassen som den brukar – och den smakar lika gott.