23/6 Schweiz – förvånande vackert!

Not So Happy Elin Who Didn´t Slept So Well

Vi satte klockan på 7 och åt en god Etap-frukost, kokade lite kaffe till termosarna och åkte iväg. Vädret var mulet men varmt och Kate fortsatte köra söderut mot Basel.
 

Happy Elin

Vi tankade utanför Baden-Baden (33DM) och körde på motorväg som bitvis var mycket tågrälsliknande men plant följde Rehn genom grönskande natur. Precis innan Basel kom gränsen där man var tvungen att lösa motorvägsmärke (40SFr).
 

We Stopped At A Rest Area For A Pick Nick

Av Basel såg vi inget för vägen gick in i en tunnel och vi kom ut i ett alplandskap på andra sidan. Berth hade tagit över ratten och eftersom vi tankade så lite i Tyskland så var vi tvungna att tanka strax efter vi kommit in i Schweiz i en liten stad som hette Epingen (88.66 SFr)
 

Epingen, A Small Village In The Mountains

Vi passade på att ta en stående fika och en kissepaus med utsikt över den lilla byn sen körde vi upp på motorvägen igen
 

On Our Way To Leave The Pick Nick Place

On our way to leave the pick nick place och körde på en mycket kuperade väg som oftast låg en bra bit ovanför de små byarna på bergssluttningarna.
 

Bengt And Birgit Were Very Interested Passangers

Farmor och farfar sov inte. Farfar hade fullt upp med att titta på allt. Han ville inte köra bil, bara åka med så han inte missade något sevärt på utsidan av bilrutan.
 

Rhen, The Green River Float Quick.

Bern – vilken vacker stad!!!
Eftersom vägen gick alldeles utanför Bern så gjorde vi en avstickare.
 

Bern, A Surprisingly Beautiful City

När man kommer från Basel kör man genom Berns industriområde och förvånas mycket över synen som sedan uppenbarar sig. Vilken överraskning det var att se denna stad, på en liten halvö i floden låg centrum – vackert!

 

The View Over Rhen Was Overwhelming

Utsikten över Rhens gröna vatten var bedårande, och långt därnere simmade människor, eller följde med strömmen till nästa brygga
 

There Were Many Beautiful Old Buildings In The Centre Of Bern

På torget låg många fint utsmyckade gamla byggnader.
 

The Small City Road In Bern

Huvudgatan mitt i centrum. Även den var kantad av fint utsmyckade gamla hus.
 

A Bridge In Bern

Vi åkte vidare på en otroligt fin motorväg som ledde oss till Genevesjön.
 

Castle Just East To Montreux

När vi närmade oss så bar det nerför i rejäl lutning och eftersom det var tidigt på eftermiddagen beslöt vi oss för att köra den lilla omvägen till Montreux som var en liten fin gammal stad som klättrade på bergssluttningen.
 

Vevey

Vi följde den lilla vägen som gick utmed Genevesjön och stannade till i en liten stad som hette Vevey för en nödvändig kissepaus då vi alla passade på att känna på vattnet.
 

Duck Close To The Warm Water.

Det var varmt, säkert 25 grader i luften och vi njöt av värmen, vattnet var inte så kallt det heller så ett dopp lockade allt, speciellt barnen.
 

A Playground In Lusanne

Vi fortsatte på den lilla vägen till Lusanne och vidare ut på motorvägen för att hitta det Formulehotell (70,7 SFr) som vi skulle bo på över natten.

När vi funnit det vilket inte var så svårt tog vi av oss skorna – skönt, satte på oss lättare kläder och besökte en Mc Donalds (52,4 SFr) för att där intaga middag.

Vi hittade en lekplats som vi stannade till vid.
 

Marina Of Lusanne

Vi åkte ner till Lusannes hamn (Ouchy) och traskade omkring en stund. Jobbig musik på kajen och en ganska så stor råtta sprang omkring bland stenarna vid kajen och stora fiskar simmade bland båtarna.
 

Lusanne At Geneve Lake

Efter en liten sightseeing-runda med bil i city som låg någon kilometer upp från hamnen återvände vi till hotellet och åt kräm till kvällsmat.