22/6 Tidig start på “Europa runt”

The Rented Car.

Startade 04.00 prick, hämtade Krister. Kate körde första sträckan till Helsingborg. Det regnade från och till hela vägen. Trots att vi åkte i 130-140 km/h kom vi fram till färjan (645:-) precis lagom för att köra rätt på som näst sista bil.
 

The City Of Hildesheim, We Ate Some Dinner There.

Kate fortsatte köra genom Danmark (med assistans för av och påkörning på färjorna).
Det var samma väder som i Sverige och vi hann fram till 8.45 -färjan istället för 9.15 som lämnade kaj när vi just kört ombord.
 

The City Of Hildesheim

Vi åt vår medhavda matsäck på färjan till Puttgarden och det smakade gott. Berth fortsatte att köra och det var dags för första tankningen i Haffkrug några mil in i Tyskland (137 DM).

Resan fortsatte till Hildeshiem där vi tittade på ett litet gulligt torg med historiska målningar på väggarna på husen och åt middag (41 DM) på en snabbrestaurang som serverade fiskmat, barnen fick pizza från en närliggande liknande restaurang med pizza. Det var varmt så shortsen åkte på.
 

Heidelberg, An Old City In South Of Germany

Krister körde vidare en varm bil vars passagerare sov av och till allihop. Stannade för tankning och kissepaus i Bad Nauheim (55 DM) strax norr om Kassel och var framme vid vårt Etaphotell (196 DM) i Mannheim kl. 19.30.
 

The Old Castle And University

Vi packade in våra grejer och åkte till en ganska stor stad som hette Heidelberg. En gammal universitetsstad med ett slott, delvis ruin och en fantastisk utsiktsplats, Philosofienweg, på andra sidan älven till vilken vi tog oss och gick en liten promenad.
 

Christian, Björn Och Elin On The Other Side Of The River.

Barnen hade blivit lovade en glass men det var omöjligt att stanna vi glasskioskerna vid vägen, stadens gamla kärna var inte bilvänlig alls utan dominerades mest av gågator så det fick bli var sin MC Flurry på Mc Donalds (12.9 DM) i mitt i stan. Lyckliga och trötta åkte vi tillbaka till vårt hotell 22.30 och sov gott, dock inte Elin och delvis Björn som hjälpte Elin när hon mådde illa och kräktes på toaletten. Efter den natten ville hon inte sova tillsammans med Krister utan med sina föräldrar.