18/6 London

Vi tog pendeltåget (£18, för familjen) från Dartford till Charing Cross i centrala London, sen tog vi oss fram med tunnelbanan.

Vi startade vår Londontur med ett besök på Trafalgar Square. Här fanns det duvor, och de var inte rädda för människor.

Christian tyckte att det var jätteroligt att mata duvorna.

Eftersom vi ville se olika saker så delade vi på oss och familjen Petersson åkte till Tower Bridge.

Precis när vi kom ut på bron var det en millitäruppvisning med snabba småbåtar, helikoptrar, jaktplan och militärflygplan från olika tider.

Gubbar åkte via lina från helikoptrarna ner i båtarna medan de körde, helikoptrarna körde väldigt lågt, och vi hade verkligen första parkett.

Pojkarna var i extas. De hade fått köpa en engångskamera på båten och nu tog de kort!

Solen sken och det var 25°.

Vi gick vidare därifrån till Cathrine Docks, detta mysiga ställe som en oas i storstaden.

Och så tog vi var sin glass för vad kunde vara godare än en glass i solskenet. Vi gick omkring och studerade de fina fritidsbåtarna.

Tog tunnelbanan till Picadilly Circus där vi hade bestämt träff med mamma och pappa, som inte kom för de satt fast i en guide-turistbuss som tog den STORA rundan i London.

Men det fanns mycket att se. Det började ryka väldigt mycket ur en vånings-buss och alla människor rusade ut, det blev kaos på gatan och brandbilen som efter en stund kom, kunde aldrig komma fram till bussen utan brandmännen fick ta sej dit till fots.

i gick till Liecester Square och åt grillade revben + bakad potatis (£21)på Adams Ribbs, mmm gott!

Sen träffade vi de andra på Picadilly Circus, och gick vidare till Hamleys – det stora leksaksvaruhuset. Där uppstod den stora våndan, vad skulle man köpa för sina pengar??

Det slutade med att Björn inte köpte den stora byggsatsen som han ville ha utan micro istället, och Christian köpte – ingenting.

Gick till ett litet café på en sidogata till Regent Street, drack kaffe och åt glass (£15).

Tog bussen (barnen fick sitta där uppe) till Hyde Park, och Speakers corner. Gick igenom parken till Hyde Park corner. En härlig promenad.

Barnen hittade ett träd som de inte sett maken till – en riktig koja, fast den luktade inte gott inuti.

Var det inte en utetoalett minsann??

Trötta på London för denna dag.

Därifrån åkte vi tillbaka till hotellet med tunnelbana/pendeltåg. Handlade ”som vanligt” på en mack. Fikade på rummet 22.00.