17/6 England – Here We Come

Vi åt en mycket enkel frukost, painriche med marmelad och the. Sen åkte vi till färjan (framkörning en 1/2 timme innan).

Det blev dimmigare och dimmigare ju närmade Dover vi kom. Vi såg inte kusten alls förrän vi var 100 meter från land.

Berth och Kate satt i baksätet. Det gällde att vila när man satt bak så man orkade tiden i framsätet då det gällde att hålla sig vaken.

Vi tog oss på mindre vägar till Canterbury, staden med rik historia och en av Englands mest kända katedraler.

Dimman lättade och himlen blev blå med lätta moln, 25°.

Vi gick till katedralen. Den var inte så fin, fast stor.

Staden var verkligen mysig, så vi gick på gågatorna lite.

Vi åt på Pizza Hut (£ 11). De andra ville inte äta på PizzaHut utan på en riktig restaurang.
De valde Kidney Pud. Hmm och frågade sedan oss vad det var de egentligen ätit? Njurpudding!! Det smakade inte så gott och blev inte godare med vetskapen om vad middagen var.

Körde vidare mot London, handlade lite mat på vägen. Vi åkte vidare ut på Isle of Sheppey till utkanten av byn Sheerness.(Långt ut i Themsens utlopp).

Fikade på en stenstrand.

Det blev ebb så vattnet sjönk mer än två meter medan vi satt där. Vi plockade roliga stenar allihop. Barnen och Berth badade, det var varmt i vattnet.
Åkte till London, det var svårt att hitta till hotellet.

Vi fick åka genom Dartfordtunneln och tillbaka över bron, och betala båda vägarna, men sen hitade vi. Ett fräscht hotell med ett toppen familjerum, med toa/dusch på rummet. Bänken kunde man fälla ner så det blev en säng, och det fanns vattenkokare på rummet, samt kaffepulver och thepåsar.

Tog bilen in till London på kvällen, det var långt! Det gick hyfsat att ta sej in till centrala London, men väl inne i centrum var det hopplöst att ta sej fram. Alla körde väldigt fort och det finns ju nästan inga skyltar, så det var svårt att följa med på kartan var vi var.

Vi stannade till vid Greenwich, och tittade lite på Cutte Sark. Vi hade tänkt att åka så att barnen fick se Tower Bridge och äta en glass. Men vi hittade aldrig rätt väg till bron och alla glasskiosker var stängda, så vi fick trötta och hungriga återvända den långa vägen hem igen runt en mack för att få tag i lite frukostmat, (för hotellfrukosten var dyr)
Kvällstemperaturen var 20°.  Vi var hemma 23.30
KÖR ALDRIG BIL I LONDON!!