Husbygge – det är väldigt nära nu…

De kommer att uppdateras mest på http://p-sons.com/hemma/ombyggnaden/ denna sommaren.

Vi lyfter huset en våning och bygger en lägenhet där, men en terass på garagetaket. Vid 55 års ålder brukar man ju vilja lämna sitt hus och trädgård för en lägenhet i stan med bara balkong eller terass som trädgård. Vi gör samma men vill inte in till stan utan stanna kvar där det fina vädret brukar finnas (oftare än i stan). Där vi får ha kvar garaget och parkering utanför dörren.

Björn och Cathrine kommer att flytta in i undervåningen och bor då i villa (med en trädgård att ta hand om 😉 ) och barnen får en trädgård att leka i och en bra skola att gå i.

Förhoppningen att flytta in innan jul sket sig med bredsladd, men nu är vi nära så planen är den 26 januari.

Badrummet fick vi kakla i alla fall även om vi önskade att någon kakelsättare skulle komma och göra det.

Vardagsrummet har golv och nu även lister nästan överallt. Hallen ska få klinker som redan är inköpt.

Köket är helt ihopsatt, även överskåpen är på plats. Vitvarorna kommer på plats när elektrikern kommer den 16 januari. Element, kranar och toalett när rörmokaren kommer, den 17 januari.

Båda sovrummen är klara.

Kvar att göra är dörr till toan, kattlucka inklusive litet hus på utsidan, skjutdörrarna i hallen och klinkergolvet i hallen.

När vi flyttat upp våra saker ska vi slutföra på nedre plan. Tvättstugan ska få nya möbler och vitvaror och storarummet ska få vita väggar och ett nytt golv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.