29/8 Taranto

Efter en natt på stenhårda sängar med drömmar om inköp av bäddmadrass på Ikea fixade vi frukost och var med på en gammal gudstjänst som var lika bra även nu.

Lägenheten är superfräsch och trädgården välvårdad. Så vi startade vid poolen.

Molnen som skulle komma strax innan 12 verkade vänta en stund så vi blev kvar vid poolen.

Den värsta hungern botades med var sitt äpple.

15.00: Så kom då molnen och de var mörka. Vi packade ihop oss och åkte lite söderut för att kolla lite. Här var stranden slut och karga klippor hade ersatt sandstranden. En fyr och ett mycket stort militärområde gjorde att man inte kom ner till vattnet (om man inte var italienare som struntade i skyltarna förstås).

Taranto var verkligen en flottans stad med en stor krigsbåtshamn, en marinsoldatskola och många inhägnade militärzoner.

Väl inne i den nyare delen av staden var husen oftast välvårdade 8 våningshus. Det fanns även äldre hus ju närmare stadskärnan man kom. En lång gågata med alla affärer stängda, för det var ju söndag.

 

18.00: Nu kom regnet och vinden och vi kände oss som hemma i Göteborg, fast det var varmare

Så gick vi in i old city, centro, Tarantos kärna. Det var ett totalt förfall!!! Obebodda raserade hus med igenmurade fönster och dörrar, raserade tak och stålbjälkar på utsidan för att de inte skulle rasa helt. Ibland dessa raserade hus fanns varieranter av mer eller mindre ruckel som det bodde folk i. Man blir ju helt förtvivlad över att se ett sådant förfall. Så himla tråkigt att de inte tagit vara på sin stad. Så mysig stadskärna det hade kunnat vara!

Borgen som låg i ena änden av ön, för det var en liten ö mellan havet och en liten insjö, var mycket välskött.

Om man hade bokat tid fick man gå in och se.

Bron i centrala Taranto var en av sevärdheterna, men vi tyckte väl inte den var så mycket att se.

I de nyare bostadsområdena fanns det finare hus och annorlunda arkitektur.

19.00: Att hitta öppna restauranger före 20 är inte så lätt. Men vi hittade tillslut en pizzeria så vi kunde köpa hem var sin pizza att äta i lägenheten.

Gudstjänst, nyheter och spel fyllde kvällen.